24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Pompierii voluntari din Lespezi participă la Olimpiada din Austria

Pompierii voluntari din Lespezi participă la Olimpiada din Austria

Pompierii voluntari din Lespezi au primit invitația de a participa la Olimpiada dedicată luptătorilor cu focul. Evenimentul este programat în vara acestui an, într-un oraș din Austria, acolo unde vor concura mii de pompieri. Vestea primită de administrația locală și de voluntari a fost cu mare bucurie dar i-a ambiționat mai mult să muncească și să facă mândrii comunitatea și România.

Câștigători a zeci de competiții, pompierii din Lespezi au fost invitați să participe la Olimpiada ce se va desfășura în perioada  9 – 16 iulie 2017, într-un oraș din Austria. Ei vor concura cu echipe din 40 de țări, la categoria de pompieri voluntari. Primarul comunei Lespezi, Ioan Lazăr face toate demersurile ca participarea echipei să fie fără cusur.

Echipa de voluntari este formată din 10 concurenți, un șef de serviciu și un antrenor cu vârste cuprinse între 20 și 42 ani, fiecare cu meseria lui, dar foarte dedicați pasiunii ce o au.

Chiar dacă mai este jumătate de an până la competiție, voluntarii au început deja pregătirile. La Olimpiadă vor fi două probe. Este vorba despre șateftă cu obstacole 8 x 50 metri și dispozitiv la uscat – simulare stingere incendiu fără apă.

Cheltuielile cu deplasarea și cazarea în zilele de concurs vor fi suportată de Consiliu Local al comunei Lespezi. Echipa de pompieri din Lespezi a fost invitată să participe la Olimpiadă datorită faptului că anul trecut a reușit să obțină locul I la concursul național.

Din România, mai sunt invitați să participe, datorită rezultatelor bune la competiții, doar două echipe de elevi – una de fete și una de băieți, de la licee din Neamț și Satu Mare.

La Olimpiada ce se desfășoară din patru în patru ani sunt așteptați peste 3.000 de pompieri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow