0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Pompierii și rugbiștii au donat sânge

Pompierii impreuna cu rugbistii din judetul Iasi au donat sange. Prezenti dis de dimineata la Centrul de Transfuzii, militarii si sportivii au asteptat pe holuri pana le-a venit randul. Daca din cei aproape o suta de donatori, mai bine de jumatate dintre ei sunt la a doua sau chiar a treia experienta de acest gen, au fost si sportivi care au donat pentru prima data, si nu regreta gestul.

DAONARE SANGE

Aproape o suta de pompieri din Pascani, Targu Frumos si Iasi alaturi de jucatorii de rugby de la Poli Iasi au donat astazi sange. Gestul lor face parte dintr-o serie inceputa in urma cu mult timp de catre angajatii Inspectoratului la fel ca si jucatorii de rugby din Iasi.

Din cauza numărului insuficient de donatori, conducerea Centrului de Transfuzii Iasi abia reuşeşte să onoreze solicitările spitalelor. Ea spune ca ar fi necasar ca in fiecare zi sa fie cel putin o suta de donatori.

40 de pompieri au fost prezenti astazi la Centrul de Transfuzii dintre care 15 din Pascani, unul de la Targu Frumos si restul din Iasi.

Actiuni de acest gen venIte din partea lucratorilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi si sportivi sunt de mai multe ori pe an.

Cei de la Centru din Iasi spun ca sângele cu RH negativ este cel care întotdeauna a ridicat probleme.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow