4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Pompierii recrutează voluntari. Înscrierile vor continua până pe 15 iulie

Pentru cei care au visat încă de mici să devină pompieri și vor să-i ajute pe cei dragi sau sunt dornici să învețe cum să fie de folos pentru comunitatea din care fac parte, este bine să știe că Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași a început să caute voluntari.

Înscrierile vor continua până pe 15 iulie, iar noii candidați vor avea ocazia să devină ”salvatori din pasiune”, cu mențiunea că trebuie să fie atenți și la o serie de condiții. Astfel, te vei potrivit perfect cerințelor dacă ai între 16 și 65 de ani, ești apt din punct de vedere medical și ai cazierul curat.

De asemenea, pentru a fi selectați în programul de voluntariat, doritorii trebuie să pregătească un dosar pentru înscriere, urmând ca, în perioada de desfășurare a activității din cadrul inspectoratului, voluntarii să ia parte la sesiuni de pregătire și instruire, organizate de pompieri.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:

cererea de înscriere;

certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

copie după actul de identitate;

aviz psihologic cu mențiunea „Apt pentru desfășurarea activităților de voluntariat”;

act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;

adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” ;

acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Mai multe detalii pot fi obținute și pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență www.igsu.ro sau la numărul de telefon: 0232.412.121.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow