15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Pompierii pascaneni trag linie interventiilor pe luna august. Pascanenii cheama pompierii la cele mai mici incendii

Pompierii sunt pentru o comunitate o mare mana de ajutor in diferite pericole pe care natura si nu numai le arunca asupra oamenilor. De cele mai multe ori interventia pompierilor este singura solutie dar exista si o serie de situatii in care spiritul civic poate reduce costurile unor interventii mai putin necesare.

 

Pompierii pascaneni au avut in luna august 67 de interventii dintre care 49 au fost ale Echipajului de Prim Ajutor, 10 interventii au fost pentru incendii, 1 interventie la o descarcerare, 1 persoana deblocata, 2 animale salvate si 5 interventii la care luptatorii cu focul s-au deplasat fara sens fiind solicitati pentru tot felul de nimicuri.

O comparatie cu lunile trecute arata faptul ca in luna iulie au fost mai multe interventii, mai exact 71, iar in luna iunie 38 interventii.

 

Referitor la incendiile de mici dimensiuni la care interventia pompierilor nu ar fi necesara, tine de foarte multe ori de spiritul civic. Spre exemplu saptamana aceasta, mai exact in data de 4 septembrie 2012, in jurul orei 22.12 minute, pubelele de gunoi din zona Marzasca au fost incendiate de persoane necunoscute. Incendiul a fost stins in prima faza de cativa cetateni dar cu toate acestea au chemat si pompierii. Au ars 30 kg de gunoi.

 

Costul unei deplasari al pompierilor este destul de ridicat, cam 100 lei daca interventia nu depaseste distanta de 30 km. Daca facem un calcul la nivelul tarii, sunt sute de interventii zilnice la care pompierii sunt solicitati in zadar, cand pot aparea in orice moment niste probleme mult mai grave.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow