More

  Pompierii pascaneni trag linie interventiilor pe luna august. Pascanenii cheama pompierii la cele mai mici incendii

  Array

  Pompierii sunt pentru o comunitate o mare mana de ajutor in diferite pericole pe care natura si nu numai le arunca asupra oamenilor. De cele mai multe ori interventia pompierilor este singura solutie dar exista si o serie de situatii in care spiritul civic poate reduce costurile unor interventii mai putin necesare.

   

  Pompierii pascaneni au avut in luna august 67 de interventii dintre care 49 au fost ale Echipajului de Prim Ajutor, 10 interventii au fost pentru incendii, 1 interventie la o descarcerare, 1 persoana deblocata, 2 animale salvate si 5 interventii la care luptatorii cu focul s-au deplasat fara sens fiind solicitati pentru tot felul de nimicuri.

  O comparatie cu lunile trecute arata faptul ca in luna iulie au fost mai multe interventii, mai exact 71, iar in luna iunie 38 interventii.

   

  Referitor la incendiile de mici dimensiuni la care interventia pompierilor nu ar fi necesara, tine de foarte multe ori de spiritul civic. Spre exemplu saptamana aceasta, mai exact in data de 4 septembrie 2012, in jurul orei 22.12 minute, pubelele de gunoi din zona Marzasca au fost incendiate de persoane necunoscute. Incendiul a fost stins in prima faza de cativa cetateni dar cu toate acestea au chemat si pompierii. Au ars 30 kg de gunoi.

   

  Costul unei deplasari al pompierilor este destul de ridicat, cam 100 lei daca interventia nu depaseste distanta de 30 km. Daca facem un calcul la nivelul tarii, sunt sute de interventii zilnice la care pompierii sunt solicitati in zadar, cand pot aparea in orice moment niste probleme mult mai grave.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Electrocasnicele vor avea o nouă etichetă energetică în UE. Ce schimbări aduce noua scară de consum de la 1 martie

  Uniunea Europeană introduce o nouă etichetă energetică îmbunătățită a UE pentru aparatele de uz casnic în toate țările europene, care urmează să fie implementată...

  Ce este AMOC. E la cel mai scăzut nivel din ultimii 1.000 de ani și poate aduce apocalipsa în Europa și SUA

  Circulația Oceanului Atlantic care stă la baza Curentului Golfului (Gulf Stream), sistemul meteorologic ce produce vremea caldă și moderată în Europa, este la cel...

  Cum se va schimba clima României până în 2100. Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada

  După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic. Fenomene...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp