19.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Pompierii pascaneni au avut de lucru in acest weekend

vornicu

Pompierii pascaneni au avut serios de lucru in acest sfarsit de saptamana. Acestia au fost nevoiti sa stinga 3 incendii provocate de neatentia unor cetateni care nu si-au izolat corespunzator cosurile de fum dar si un autoturism care s-a aprins din senin. In fiecare inceput de iarna pompierii dau avertismente in acest sens insa oamenii continua sa fie neglijenti si risca sa isi piarda agoniseala de o viata.

Astfel, pompierii au inceput activitatea la primele ore ale diminetii zilei de 26 ianuarie, mai exact in jurul orei 07:59, cand au intervenit în municipiul Paşcani, suburbia Blăgeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul, proprietatea Elenei Grecu. Au ars componentele din material plastic de la compartimentul motor şi acumulatorul autoturismului. Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuitul electric produs la un conductor electric defect ori deteriorat.

Dupa amiaza in jurul orei 17:54, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în municipiul Paşcani, suburbia Gâşteşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietatea lui Andei Botezatu. A ars un metru liniar de grindă din lemn. S-a degradat un mp din tavanul casei. Cauza probabilă a incendiului este coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale.

In aceeasi zi, in jurul orei 22:11, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în localitatea Hălăuceşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietatea Matildei Zapodeanu. Au ars: astereala din lemn a acoperişului şi vata minerală pe o suprafaţă de 100 m2 si parchetul din lemn. Pompierii au salvat bunuri in valoare de 11000 lei.

In data de 27.01.2013, ora 00:17, punctul de lucru Hârlău a intervenit în satul Deleni, comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietatea lui Constantin R. Au ars  doi m2 acoperiş din lemn şi  învelitoare din tablă. S-au degradat soba cu acumulare de căldură şi coşul de fum al acesteia, pe o suprafaţă de 0,5 ml. Cauza probabilă a incendiului este coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Ultimul eveniment petrecut in acest weekend a avut loc, ieri 28 ianuarie 2013, in jurul orei 6.20, cand Vasile Timofte din Bratesti a chemat pompierii dupa ce din acoperisul casei a inceput sa iasa fum. Luptatorii cu focul au stins rapid incendiul iar barbatul a suferit daune minime, in valoare de 200 lei.

Mentionam ca si echipajele EPA au avut si ele de lucru in acest weekend. Ei au avut 10 interventii pentru diferite probleme cum sunt: traumatisme, cautari de persoane fara locuinta sau amputatii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow