15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Pompierii în sărbătoare. Ziua porţilor deschise, concursuri şi expoziţii

Trei zile de sărbătoare la staţiile de Pompieri din toată ţara. Începând de mâine, luptătorii cu focul vor depune coroane la mormintele eroilor pompieri. Doritorii pot vizita expoziţiile cu tehnică de intervenie din dotare, iar pompierii vor oferi informaţii persoanelor cu privire la modul de comportare în timpul incendiilor sau cutremurelor, celor prezenţi. Se organizează şi concursuri, iar doritorii pot învaţa tehnici de prim ajutor.

COVER  Ziua Pompierilor
Începând de mâine dimineaţă, pompierii sunt în sărbătoare timp de 3 zile, pentru că pe 13 septembrie se aniversează Ziua Pompierilor din România, împlinindu-se 167 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Astfel, joi, 11 septemrie, de la ora 11.00 se vor depune coroane la cimitirele din Târgu Frumos şi Sticlăria, comuna Scobinţi – Hîrlău.

Ca în fiecare an, cu ocazia aniversării, va fi Ziua Porţilor Deschise la toate subunităţile de pompieri din ţară. Astfel, la Paşcani, Târgu Frumos şi Iaşi sunt aşteptaţi în zilele de 11 – 13 septembrie cât mai multe persoane să vadă exerciţii demosntrative ale pompierilor dar şi dotarea unităţii.

La Iaşi vor avea loc şi expoziţii cu tehnică de intervenţie, în zona Palatului Culturi, începând de mâine de la ora 10.00 până seară. Tot în acelaşi loc şi în aceeaşi perioada va fi amenajat şi un punct de informare pentru copii, aceştia având posibilitata să înveţe de la specialişti şi tehnici de prim ajutor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow