17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Pompierii din Cotnari si Helesteni, cei mai buni din judetul Iasi

Pompierii voluntari din Cotnari au obtinut locul I la etapa judeteana a Concursurilor Profesionale pentru Situatii de Urgenta, ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Iasi. Pe urmatorul loc in clasament, au fost cei din comuna Helesteni. Etapa interjudeteana se va desfasura la inceputul lunii iulie, la Bacau si vor participa doar voluntarii care s-au clasat pe primele locuri.

Sunt noi castigatori la etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, din judetul Iasi. Pompierii din Cotnari au castigat trofeul etapei organizate duminica, pe Stadionul Tineretului Tătărași, din municipiul Iaşi. A fost o competitie grea, iar lupta s-a dat intre sapte echipaje.

 

svsu-cotnari

Cel de-al doilea loc a fost ocupat de pompierii voluntari din cadrul Serviciului pentru Situatii de Urgenta din Helesteni. 14 localnici antrenati sa devina salvatori au fost competitivi si au reusit sa fie printre primii in clasament.

Membrii serviciilor voluntare au avut de parcurs trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde au demonstrat că şi-au însuşit modul de utilizare a tehnicii din dotare. Totodata, că sunt pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor care pot izbucni la gospodăriile populaţiei sau la diferite instituţii şi obiective economice.

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă clasate pe primele trei locuri au fost recompensate, la finalul concursurilor, cu medalii şi cupe asigurate de către Consiliul Judeţean Iaşi. De asemenea, serviciile care au ocupat locul I vor participa, în perioada 01-15 iulie, la etapa interjudețeană.

Alte articole