20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Pompierii din comuna Heleșteni, prezenți la datorie

La fel ca în fecare an, începutul de primăvară este unul aglomerat pentru pompieri, care sunt nevoiți să lupte cu incendiile de vegetație, aceste evenimente nedorite având loc în special ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor.

Și pompierii din comuna Helesteni s-au confruntat cu astfel de situații, în această primăvară au intervenit pentru stingerea a peste 12 incendii de vegetație uscată dar și 3 incendii de locuințe.

Localitatea are în dotare o mașină de pompieri, donată în urmă cu cinci ani de Asociația Amazing Grace din Monflanquin, Franța, cu care există o colaborare de câțiva ani de zile.  Este un lucru care aduce beneficii mari pentru comunitate, deoarece le permite salvatorilor să intervină rapid pentru a da ajutor în caz de urgență, până la sosirea altor echipaje de la subunitățile din apropiere.

Pentru dăruirea cu care îşi îndeplinesc misiunea, atât pompierii angajați cât și cei voluntari, primarul comunei Heleșteni, Constantin Hîra, a ținut să le mulțumească.

În același context, edilul face un apel către cetățeni pentru responsabilitate în utilizarea focului în spații deschise, reamintind faptul că flăcările se pot extinde la gospodăriile populaţiei sau la păduri, provocând pagube materiale însemnate şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow