24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Pomii de Crăciun, interzişi în pieţele din Paşcani

Dacă sunteţi în căutarea unui pom de Crăciun cel mai probabil nu îl veţi putea cumpăra din pieţele agroalimentare din Paşcani, ca în anii trecuţi. Asta deoarece Primăria nu a reuşit să obţină avizele necesare de la autoritatea silvică. Purtătorul de cuvânt explica că instituţia nu a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege atât din punct de vedere al depozitarii cât şi al dotării cu case de marcat. În realitate cele două pieţe nu au avize de funcţionare pentru că nu sunt conforme ISU şi sunt necesare investii, amânate în ultimii ani de zile.

Mai mult agenţii economici sunt atenţionaţi să nu vină la vânzare cu brazii în pieţe pentru că risca să fie amendaţi.
Totuşi pe trotuare sau în zonele din apropierea pieţelor au apărut la comercializare brazi pentru Crăciun. În acest an preţurile încep de la câteva zeci de lei, la câteva sute de lei. În acelaşi timp poliţiştii şi-au înteţit controalele pe drumurile publice în târguri şi pieţe pentru ai depista pe cei care vând ilegal brazi.

Oamenii legii atrag atenţia că la achiziționarea pomilor de Crăciun se va solicita obligatoriu aviz de însoțire cu regim silvic, factură fiscală sau bon fiscal.
Încălcarea legislației silvice care reglementează expedierea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun este sancționată contravențional cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar marfa este confiscată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow