28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Polurile sărăciei din România. Zonele cu cele mai mici salarii în raport cu prețurile

Când vine vorba de puterea de cumpărare, România rămâne şi în acest an, extrem de greu, pe ultimele locuri. Suntem cu 60% sub media europeană, după Ungaria, potrivit unui studiu recent.

Mai trist este că diferenţele dintre bogaţi şi săraci se adâncesc. Bucureştenii îşi permit, de exemplu, cheltuieli de trei ori mai mari decât cei din Vaslui.

Anul acesta în România, puterea de cumpărare pe cap de locuitor este în medie de 5.611 euro.

La fel ca în Italia sau Polonia, şi la noi este un decalaj mare între populaţia avută şi cei cu posibilităţi modeste. Locuitorii din Capitală au puterea de cumpărare cea mai mare, cu 80% peste media naţională. Bucureştenii au bani pentru cheltuieli şi economii de trei ori mai mulţi în comparaţie cu locuitorii din Vaslui. Iar dacă ne uităm la venituri, vedem că în Bucureşti, salariul mediu este de 4.100 de lei net, faţă de 2.670 de lei în Vaslui. Asta în vreme ce preţurile la mâncare şi utilităţi, de pildă, nu diferă prea mult.

Românii din vestul şi din centrul ţării au o putere de cumpărare peste medie, cei din Oltenia şi Moldova sunt la polul opus. Doar zona de nord-vest este chiar la mijloc. Judeţe că Arad, Cluj şi Timiş sunt în top 10.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow