14.1 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Poliţiştii vor vorbi cu elevii despre siguranţă pe reţelele de socializare

- Advertisement -

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi vor veni în Paşcani în următoarele zile pentru a discuta cu elevii în legătură cu siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerţul electronic. Campania de informare vine într-un moment în care la Colegiul „Sadovenu” a avut loc scandal din cauza unor mesaje defăimătoare la adresa mai multor tineri, scrise de câţiva băieţi, într-un grup secret pe Facebook, care a fost spart.

Poliţiştii de prevenire şi cei de la crimă organizată vor derula pe parcursul acestei luni, acţiuni de informare în şcoli gimnaziale şi licee din judeţul Iaşi. Pe lista se află şi Colegiul „Sadovenu” din Paşcani, dat fiind că acolo a avut loc un eveniment mai puţin dorit. Mai exact, câţiva elevi au discutat pe Facebook, într-un grup secret, pe toţi cei care îi supărau. Grupul a fost spart, iar discuţiile au fost făcute publice.

Activităţile vor consta în sesiuni de informare pentru elevi şi vor fi susţinute de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, pe teme privind: siguranţă pe reţelele de socializare; prevenire pronografiei infantile; respectarea drepturilor de autor; comerţul electronic.

Intalnirele au loc cu elevii în cadrul Luna Europeană a Securităţii Cibernetice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow