14.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Poliţiştii vor vorbi cu elevii despre siguranţă pe reţelele de socializare

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi vor veni în Paşcani în următoarele zile pentru a discuta cu elevii în legătură cu siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerţul electronic. Campania de informare vine într-un moment în care la Colegiul „Sadovenu” a avut loc scandal din cauza unor mesaje defăimătoare la adresa mai multor tineri, scrise de câţiva băieţi, într-un grup secret pe Facebook, care a fost spart.

Poliţiştii de prevenire şi cei de la crimă organizată vor derula pe parcursul acestei luni, acţiuni de informare în şcoli gimnaziale şi licee din judeţul Iaşi. Pe lista se află şi Colegiul „Sadovenu” din Paşcani, dat fiind că acolo a avut loc un eveniment mai puţin dorit. Mai exact, câţiva elevi au discutat pe Facebook, într-un grup secret, pe toţi cei care îi supărau. Grupul a fost spart, iar discuţiile au fost făcute publice.

Activităţile vor consta în sesiuni de informare pentru elevi şi vor fi susţinute de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, pe teme privind: siguranţă pe reţelele de socializare; prevenire pronografiei infantile; respectarea drepturilor de autor; comerţul electronic.

Intalnirele au loc cu elevii în cadrul Luna Europeană a Securităţii Cibernetice.

Alte articole