12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Poliţiştii suspendati, ajutaţi de Primărie

Cei patru poliţişti locali din Paşcani trimişi în judecata în urma unei agresiuni vor beneficia de asistenta juridică cu bani de la bugetul local. În cadrul Comisiei Economice odată cu prezentarea raportului de activitate pentru anul trecut, comandantul Poliţiei a explicat că Primăria Paşcani a fost de acord cu angajarea unui apărător şi cu plata onorariului. Cei în cauză au fost trimişi în judecata după ce iniţial ar fi avut calitatea de martori. Acum sunt suspendaţi din funcţie.
Procesul a început anul trecut la Tribunalul Iaşi după 5 ani de anchete. Ei au făcut parte dintr-o echipă de intervenţie alături de un reprezentant de la Poliţia Municipală şi un jandarm. În noaptea de 19 spre 20 iulie 2013 în timp ce patrulau pe strada Ştefan cel Mare, au observat un grup de tineri care tulbură ordinea şi liniştea publică.
Una dintre persoane a refuzat să se legitimeze şi a devenit violentă verbal şi fizic motiv pentru care a fost încătuşată şi dusă cu mâinile la spate la Poliţie. Când urca scările din sediu, unul dintre poliţişti i-a pus piedică, iar victima a căzut pe burtă, fiind încătuşată, se arata in Ziarului de Iaşi.
Conform rechizitorului persoana vătămată a reclamat că a primit mai multe lovituri cu picioarele peste corp din partea agenţilor de ordine, iar la un moment dat agentul de poliţie i-a pus genunchiul pe spate pentru imobilizare şi alt organ de ordine i-a pus piciorul în zona fundului, cei prezenţi aplicându-i mai multe lovituri cu bastoanele peste spate şi fund “. În acelaşi document se precizează că bătaia ar fi durat în jur de 15-20 de minute.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow