18 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Polițiștii spun că toate amenzile date în pandemie au fost ilegale. Acum plătesc din banii lor cheltuielile de judecată

Toate amenzile date în pandemie au fost ilegale, susține Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), care dă exemplul unei polițiste obligate să plătească cheltuielile de judecată la un proces pentru anularea unei sancțiuni.

Polițiștii au ajuns la concluzia că toate amenzile pe care le-au dat în pandemie pentru încălcarea restricțiilor au fost, de fapt, ilegale, iar acum au ajuns să fie obligați de superiorii direcți să plătească din banii lor cheltuielile de judecată în procesele prin care li se anulează sancțiunile date, scrie Vremea Nouă.

Sindicatul susține că cei care i-au obligat pe polițiști să acționeze haotic, să alunge lumea de pe străzi, să închidă terase, să interzică nunți, botezuri și înmormântări, să verifice conformitatea măștilor de protectie, să aplice amenzi usturătoare și să întocmească dosare penale, nu au suportat niciun fel de consecință.

SNPPC semnalează cazul unei polițiste din Bistrița-Năsăud, obligată de conducerea inspectoratului județean să plătească din proprii bani cheltuielile de judecată, care reprezentau mai mult de jumătate din salariul acesteia.

”Așa se întâmplă când ai niște șefi obedienți, politruci de doi lei. Totul a fost o prostie crasă”

”Pe fondul măsurilor legislative luate atunci în viteză, al campaniilor de presă agresive, al dispozițiilor prezidentiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicațiilor prețioase primite, vreme îndelungată, seară de seară, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum și al presiunii psihologice instituite de către șefii ierarhici asupra polițiștilor, o colegă mai puțin experimentată a aplicat o sancțiune contravențională administratorului unei terase care functiona după ora 22.00. Instanța de judecată a anulat procesul-verbal și a obligat IPJ la plata a peste 1.000 lei cheltuieli de judecată. Comisia de cercetare administrativă a IPJ i-a imputat agentei de poliție suma respectivă, care reprezintă mai mult de jumătate din salariul ei de funcție pe o lună, fapt pentru care colega noastră s-a adresat sindicatului pentru asistență juridică (apărare)”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Alte articole