17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Polițiștii și mascații, controale la Lespezi cu ocazia bâlciului de Sfântul Ilie. Amenzi de peste 15.000 lei

Politistii pascaneni, impreuna cu oameni ai legii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Iași, cu luptatorii SAS si jandarmii au facut controale in Lespezi, cu ocazia traditionalului balci de Sfantul Ilie. De la ora 12 si pana la 3 dimineata au fost controlate societati comerciale si masini si au fost legitimate aproape 200 de persoane. 

La data de 20/21 iulie a.c., în intervalul orar 12.00 – 03.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, Biroului Rutier Pașcani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și jandarmi au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, pe raza comunei Lespezi.

În cadrul acțiunii au fost verificate 9 unități economice și au fost controlate 82 de autoturisme, fiind legitimate 194 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.365 de lei, dintre care 13 pentru abateri la regimul rutier, 6 conform Legii nr. 61/1991 și 3 pentru alte abateri.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Exemple:

  1. Un tânăr de 26 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal și a adresat cuvinte jignitoare, pe raza comunei Lespezi.
  2. Un tânăr de 20 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Lespezi, având anvelopele uzate peste limita admisă. Tânărul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind totodată dispusă reținerea certificatului de înmatriculare” se arata in comunicatul de presa trimis de IPJ IASI.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow