23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Poliţiştii recomandă: Atenţie la escroci!

Ultimele știri

comerciant ambulantiPersoanele  care  doresc  să  vă  înşele  sunt  actori  foarte  buni,  care  îşi  dezarmeazăvictimele cu o aparenţă de „băiat de treabă”. Dincolo de această faţadă se află un infractor careposedă un simţ natural de a identifica victimele şi de a le înfrânge rezistenţa cu propunerile lui.Infractorul tipic nu are moralitate, este adesea violent, adaptabil la orice situaţie şi crede căvictimele îşi merită această soartă. Dacă nu este prins el va acţiona din nou.

Oricine poate deveni o victimă, chiar şi persoanele care se consideră prea inteligentepentru a fi înşelate. Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu întotdeauna,sunt persoane în vârstă şi locuiesc singure. Se încred în ceilalţi, chiar şi străini, şi s-ar putea sănecesite o suplimentare a veniturilor. În vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurilecare reprezintă o valoare.

În ultimele zile au fost semnalate două situații de acest gen:  în seara zilei de 31 ianuarie 2014  Secţia 1 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul căîntre orele 17:15-17:30, o bătrână, de 92 ani, a fost înşelată de doi tineri, respectiv un bărbat şio femeie care s-au recomandat a fi de la o firmă de deratizare şi cărora le-a înmânat suma de200 lei  pentru  faptul  că  i-au  stropit  cu  o  substanţă  prin  apartament,  fără  a-i  elibera  niciochitanţă în acest sens.

Ulterior victima și-a dat seama că a fost înșelată;- un alt caz a fost sesizat în mediul rural, unde un tânăr de 19 ani a adus la cunoștințapoliției că în ziua de 1 februarie a.c. a fost contactat de pe un telefon fix  de un bărbat care s-arecomandat ca fiind angajat al unei firme de telefonie. Acesta l-a informat că a câştigat sumade 2000 lei, iar pentru a intra în posesia ei este necesar să cumpere o cartela PrePay în valoarede 10 Euro şi să îi transmită codul de reîncărcare.

Reclamantul a dat dovadă de vigilență și asunat la compania respectivă, reprezentanții acesteia spunându-i că este posibil că fie victima unei înșelăciuni și a fost îndrumat să anunțe poliția.

Scheme  preferate de către infractori în încercarea de a-și păcăli semenii:Lista acestor scheme este practic fără sfârşit, dar unele sunt folosite mai des:• ÎMBUNĂTĂŢIRI ADUSE CASEI- reparaţii casnice- deratizare- evaluarea apartamentului de către o instituţie• INVESTIŢII- lucru la domiciliu- tranzacţii cu imobile- cumpărarea de obiecte „minune” sau la preţuri „de nimic”• FRAUDE POŞTALE- jocuri „piramidale”

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
23 ° C
23.4 °
22.3 °
73 %
2.8kmh
99 %
lun
21 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
30 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI