16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Polițiștii primesc mai mulți bani. Noul statut prevede compensații pentru construirea unei locuințe

Noul statut al poliţistului se află acum în dezbatere publică. La capitolul „Drepturi compensatorii” sunt structurate sporurile care ar urma să fie acordate. De exemplu, un poliţist care accepta să lucreze în mediul rural sau în sate izolate ar putea să primească în plus 20 % din salariul de bază. Sporul creşte până la 50 %, în funcţie de riscurile aferente meseriei, de interdicţii, de restrângerea unor drepeturi şi de incompatibilităţile impuse de funcţia publică.

Proiectul mai prevede că poliţiştii care muncesc în zilele de sărbătoare sunt plătiţi dublu, iar cei care fac ore suplimentare mai primesc până la trei sferturi din leafă.

Noul statut al poliţistului îi mai ajută pe oamenii legii şi să îşi construiaacă o locuinţă. Proiectul prevede că oamenii legii vor fi sprijiniţi prin acordarea unei compensaţii lunare, pentru o perioadă ce nu poate depăşi durata creditului aflat in derulare.

Nu poate fi mai mult de 10 ani, o singură dată in carieră, din momentul contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării sau construirii unei locuinţe în acea localitate sau pe o raza de 30 de km. Poliţiştii care nu vor să aibă propria locuinţă, vor primi bani de chirie, în funcţie de preţul pieţei în localitatea în care va fi detaşat. sursa digi24.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI