21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Polițiștii primesc mai mulți bani. Noul statut prevede compensații pentru construirea unei locuințe

Noul statut al poliţistului se află acum în dezbatere publică. La capitolul „Drepturi compensatorii” sunt structurate sporurile care ar urma să fie acordate. De exemplu, un poliţist care accepta să lucreze în mediul rural sau în sate izolate ar putea să primească în plus 20 % din salariul de bază. Sporul creşte până la 50 %, în funcţie de riscurile aferente meseriei, de interdicţii, de restrângerea unor drepeturi şi de incompatibilităţile impuse de funcţia publică.

Proiectul mai prevede că poliţiştii care muncesc în zilele de sărbătoare sunt plătiţi dublu, iar cei care fac ore suplimentare mai primesc până la trei sferturi din leafă.

Noul statut al poliţistului îi mai ajută pe oamenii legii şi să îşi construiaacă o locuinţă. Proiectul prevede că oamenii legii vor fi sprijiniţi prin acordarea unei compensaţii lunare, pentru o perioadă ce nu poate depăşi durata creditului aflat in derulare.

Nu poate fi mai mult de 10 ani, o singură dată in carieră, din momentul contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării sau construirii unei locuinţe în acea localitate sau pe o raza de 30 de km. Poliţiştii care nu vor să aibă propria locuinţă, vor primi bani de chirie, în funcţie de preţul pieţei în localitatea în care va fi detaşat. sursa digi24.ro

Alte articole

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...

Campanie de prevenirea cancerului la sân, la Pașcani

Ziua luptei impotriva cancerului de san a fost marcata...