17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Politistii locali verifica daca aveti asigurare pentru locuinta si autorizatie pentru lucrarile din gospodarie

De la 1 septembrie Politia Locala din Pascani a inceput sa verifice daca aveti polita de asigurare pentru locuinta.  Deocamdata nu a fost nimeni gasit fara asigurare, insa cei care nu au,  risca amenzi usturatoare. Verificarea se face în două etape. Astfel, în prima etapă, Primăria Pașcani transmite o somație înmânată de către un agent de la Poliția Locală fiecărui proprietar, iar în a doua etapă se va constata contravenţia şi se va aplica amenda. Legea prevede că persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţie de locuinţă din mediul rural şi urban, aflate în proprietatea acestora.

Proprietarii locuințelor trebuie să  se adreseze unui asigurator autorizat şi să încheie un contract de asigurare obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale.

Suma asigurată obligatoriu este de 20.000 euro pentru fiecare locuinţă de tip A (construcţie cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) –  pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 20 euro. Asigurarea este de 10.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip B (construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic) – pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 10 euro.

Totodata politistii locali au inceput sa faca verificari si in ceea ce priveste autorizatiile de constructie sau de demolare, avand in vedere numeroasele cazuri de constructii ilegale unele dintre ele indentificate chiar pe domeniul public. Si in acest caz cei care incalca legea risca amenzi de pana la 500 de lei.

 

Orizont.info

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI