3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Politistii locali verifica daca aveti asigurare pentru locuinta si autorizatie pentru lucrarile din gospodarie

De la 1 septembrie Politia Locala din Pascani a inceput sa verifice daca aveti polita de asigurare pentru locuinta.  Deocamdata nu a fost nimeni gasit fara asigurare, insa cei care nu au,  risca amenzi usturatoare. Verificarea se face în două etape. Astfel, în prima etapă, Primăria Pașcani transmite o somație înmânată de către un agent de la Poliția Locală fiecărui proprietar, iar în a doua etapă se va constata contravenţia şi se va aplica amenda. Legea prevede că persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţie de locuinţă din mediul rural şi urban, aflate în proprietatea acestora.

Proprietarii locuințelor trebuie să  se adreseze unui asigurator autorizat şi să încheie un contract de asigurare obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale.

Suma asigurată obligatoriu este de 20.000 euro pentru fiecare locuinţă de tip A (construcţie cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) –  pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 20 euro. Asigurarea este de 10.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip B (construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic) – pentru care prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul este de 10 euro.

Totodata politistii locali au inceput sa faca verificari si in ceea ce priveste autorizatiile de constructie sau de demolare, avand in vedere numeroasele cazuri de constructii ilegale unele dintre ele indentificate chiar pe domeniul public. Si in acest caz cei care incalca legea risca amenzi de pana la 500 de lei.

 

Orizont.info

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow