35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Polițiștii locali din Pașcani dotați cu camere audio/video portabile – FOTO

Polițiștii locali din municipiul Pașcani vor fi echipați, începând de miercuri, 22 iunie, cu camere video portabile, acele bodycam-uri, pe care le au și agenții de la rutieră. 28 de astfel de dispozitive au ajuns deja în dotarea Poliției Locale, iar oamenii legii învață să folosească echipamentele care înregistrează audio-video. Ele vor fi purtate la uniformă, în dreptul pieptului și vor fi pornite în momentul unei interacțiuni cetățean-polițist. Oamenii vor fi informați despre faptul că sunt filmați.

Sistemele audio video portabile vor fi utilizate în următoarele situații:

a)-legitimarea persoanelor;

b)-conducerea persoanelor la sediul poliției locale;

c)-utilizarea forței și a mijloacelor din dotare;

d)-efectuarea controlului corporal;

e)-oprirea autovehiculelor;

f)-constatarea contravențiilor și a infracțiunilor flagrante ;

g)-punerea în executare a mandatelor de muncă în folosul comunității;

h)-cele determinate de prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții, sănătății și integrității fizice a unei persoane.

Totodată, aceste mijloace tehnice au că scop și verificarea modului de intervenție și acțiune a polițistului local cu privire la exercitarea atribuțiilor de serviciu, mai sus menționate, precum și prevenirea și combaterea faptelor de ultraj și/sau de corupție.

La sfârșitul fiecărei ture de lucru, polițistul local va preda camera portabilă de pe care vor fi descărcate toate imaginile.

Prelucrarea se va face prin intermediul unor mijloace tehnice de înregistrare și stocare aflate sub controlul Poliției Locale. Imaginile vor fi stocate 30 de zile și vor fi folosite doar în caz de necesitate, ca proba. După o perioadă de o lună, vor fi șterse.

Accesul la materialul filmat și/sau la arhitectură tehnică a sistemului de stocare este limitat la un număr redus de persoane, administratorul de sistem și șeful Poliției Locale Pașcani. Camerele video portabile au fost achiziționate prin SEAP și au costat circa 58.000 de lei.

De precizat este faptul că Poliția Locală Pașcani urmează să fie dotată și cu un autoturism nou, cu rampă de avertizare optico-acustică și inscripționat, în valoare de circa 63.000 de lei. Procedura de achiziție este în desfășurare pe SEAP. Data limita de depunere a ofertelor este 31 iulie a.c., iar criteriul de atribuire va fi „prețul cel mai scăzut”.

În viitorul apropiat, ar urma să fie cumpărate și elemente pentru uniforma oamenilor legii din subordinea Primăriei.

De precizat este faptul că la Pașcani sunt 28 de polițiști locali, iar serviciul are în dotare două mașini, fabricate în 2009 și 2012.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow