15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Politistii inregistreaza tot ce misca in zona Vale cu 18 camere de supraveghere. Filmarile pot fi folosite impotriva infractorilor

 

Mare atentie pe unde si cu cine umblati, dar mai ales ce faceti in zona Vale din Pascani. Primaria impreuna cu Politia Locala au inceput sa faca probe la echipamentele de supraveghere video achizitionate si montate in puncte strategice cu scopul declarat de a crește nivelul de siguranță si asigurarea pazei cetățenilor și imobilelor.
Este vorba despre 18 camere de supraveghere de ultima generatie cuplate prin fibra optica la o unitate de supraveghere amenajata chiar in sediul Politiei Municipale. Tot acolo au fost amplasate serverele unde vor fi stocate timp de o luna imaginile inregistrate. Investitia s-a desfasurat in mai multe etape, iar acum au inceput probele, inaugurarea urmand sa fie facuta pe data de 17 ianuarie.

Cele 18 camere de supraveghere au fost amplasate in zona scolilor, a pietei agroalimentare, a garii, a bisericilor, dar si la intrarea in parcul Pestisorul precum si la sacarile mari si cele mici. Acestea inregistreaza non-stop tot ceea ce se intampla in raza de actiune, insa nu sunt autorizate si pentru inregistrarea traficului rutier.

Camerele vor fi urmarite non stop de patru politisti locali care vor lucra in schimburi, informatiile urmand sa fie stocate pe doua servere speciale. Ele nu pot fi folosite decat ca eventuale probe in cazul in care camerele de supraveghere inregistreaza un eveniment.

Mentionam ca valoarea totala a proiectului, este de 752.705,832 lei, din care 473.356,31 reprezinta contributia UE, 103.979,33 de la Guvern si 175.376,18 din bugetul local. Executarea lui a inceput cu o intarzaiere de aproape 1 an de zile, in vara anului trecut si trebuia dat in folosinta in luna octombrie 2012. ziarulorizont.info

Alte articole