7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

POLIŢIŞTII IEŞENI DERULEAZĂ CAMPANIA “ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST!”

COMUNICAT DE PRESĂ

” Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin intermediul poliţiştilor din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Resurse Umane şi Serviciului de Ordine Publică derulează campania “ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST!” în toate liceele din judeţul Iaşi, promovând în rândul liceenilor profesia de poliţist şi oferta educaţională a unităţilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie “A. I. Cuza” Bucureşti.

Campania este initiate de Poliţia Română şi se desfăşoară în perioada aprilie – iunie şi octombrie – decembrie 2015.

De la demararea campaniei, 1664 de elevi din clasele a XI- a şi a XII-a din 32 de unităţi de învăţământ liceal din judeţul Iaşi s-au întânit cu poliţiştii pentru a fi informaţi în legătură cu oferta educaţională şi modalitatea prin care pot deveni poliţişti.
Au fost prezentate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile la care va participa în această calitate, oportunităţile oferite de statutul de elev/student al unităţilor de învăţământ ale M.A.I. , inclusiv cele din punct de vedere social (asigurarea cazării, mesei, echipamentului, asistenţei medicale gratuite şi asigurarea unui loc de muncă sigur la absolvire).

Elevii au fost informaţi despre programa şcolară, dotările instituţiilor de învăţământ, alinierea acestora la standardele U.E., condiţiile de recrutare, înscriere şi admitere.
Elevii au vizionat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor.
Elevii interesaţi de profesia de poliţist au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la una dintre unităţile de învăţământ ale M.A.I..
Poliţistul este un funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă şi exercită atribuţiile stabilite prin lege.
Exercitarea profesiei de poliţist, implică prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite. Profesia poate fi exercitată doar de către persoanele care au dobândit această calitate, în condiţiile legii.
Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.
Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.
Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.”

Informare admitere şcoli M.A.I., sesiunea 2015

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow