22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Polițiștii din sursă externă și-au început munca. A lăsat un job de la bancă în urmă, iar un tânăr s-a reîntors din străinătate

Polițiștii din sursă externă și-au început munca

După mai multe luni prin care au trecut prin tot felul de probe, cei 56 de candidați, din câteva mii, din județul Iași și-au început astăzi activitatea. Polițiștii angajați din sursă externă au mers la Postul unde au fost repartizați în urma concursului susținut. Mulți dintre ei au lucrat în străinătate și chiar au făcut o schimbare mare în viața lor. Este și cazul Florentinăi Mihalache, din Târgu Frumos, ce a lucrat 13 ani la Banca din oraș. A simțit nevoia de schimbare și nu a stat pe gânduri. Astăzi, a fost prima ei zi de muncă. Și-a cunoscut colegii și mai ales comuna unde va activa pentru următorii ani.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Comuna Cucuteni este așezată undeva între orașele Târgu Frumos și Hîrlău. Are câteva sute de locuitori, iar de aproape doi ani de zile un singur polițist asigura paza și ordinea localității. De astăzi, șefului de post i s-au mai alăturat doi polițiști, angajați din surse externe. Este vorba despre Florentina Mihalache și Ionuț Parfene.

Polițista Florentina are domiciliu în oraşul Tg. Frumos. La cei 35 de ani ai săi are o carieră de 13 ani în management și a lucrat pe diferite posturi la Banca din localitate. A vrut o schimbare și a acceptat provocarea de a se înscrie la concursurile oraganizate de Poliția Română cu angajări din surse externe. A trecut prin toate testările și de astăzi a început munca la Postul de Poliție din comuna Cucuteni.

Ea spune că este susținută de familie și își va dedica timpul pentru a face treaba bună la locul de muncă. Este o provocare viața de polițist și în viitorul apropiat va urma și câteva cursuri de lupte, pe lângă cele de comunicare pe care deja le are.

Alături de ea, nou în această meserie se află și Ionuț Parfene în vârstă de 25 ani care a lucrat ultimii ani în Danemarca. Când a auzit de șansa oferită celor care nu au mai lucrat în Poliție nu a ezitat nici o clipă să nu se înscrie. Ionuț spune că mai are de învățat dar va face față fiecărei provocări.

Și localnicii văd cu ochi buni noii polițiști. Chiar dacă nu au avut până acum conflicte, ei spun că se simt mai în siguranță cu trei polițiști în comună.

Astăzi, 25 ianuarie a.c., cei 56 de poliţişti încadraţi din sursă externă şi-au început activitatea la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, în structurile ordine publică, poliţie rutieră şi conductor câini. Astfel, în această dimineaţă agenţii de poliţie s-au prezentat la posturile unde au fost repartizaţi, fiind primiţi de şefi, care i-au informat cu privire la principalele sarcini şi atribuţii pe care urmează să le îndeplinească. De asemenea, pentru o perioadă de 6 luni, noii poliţiştii încadraţi se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, iar ulterior vor susţine examenul de definitivare. Aceştia au depus jurământul de credinţă la data de 19 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, după ce au fost declaraţi admişi la toate probele concursului, care a demarat în luna octombrie a anului trecut.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow