15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Polițiștii din Pașcani prin școli. Azi au stat de vorbă cu elevii de la „Unirea”

Sute de elevi s-au întâlnit în aceste zile cu agenții de poliție. Astăzi a fost rândul liceenilor de la Colegiul CF Unirea din Pașcani. Aici au avut loc discuții libere despre problemele cu care se confruntă elevii, la școală dar și în timpul liber și mai ales s-a adus în atenție prevenirea actelor de violență și consecințele legale adoptării unor comportamente agresive.

Elevii de clasa a XI a de la această unitate de învățământ au avut astăzi posibilitatea să afle răspunsul la întrebări direct de la oamenii legii. Doi polițiști de la Proximitate, Simona Isticioaia și Giani Mahu, le-au stat la dispoziție și le-au vorbit adolescenților despre siguranţa personală și nu numai.

A fost difuzat și un film cu tinerii care au comis fapte ilegale și au ajuns la centrul de Reeducare de la Bacău.

Acțiunile au loc pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Acest gen de acţiuni se desfăşoară în perioada 9 – 13 mai, la nivel naţional, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow