18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Polițiștii din Iași vin la Pașcani pentru discuții cu elevii de la „Sadoveanu”

- Advertisement -

C.P IPJ Iasi – Școli din muncipiul Pașcani implicate în campania POLIȚIEI ROMÂNE având ca domeniul securitatea cibernetică

În luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene, se derulează o campanie destinată securității cibernetice inițiată de ENISA (European Agency for Network and Information Security);

Poliția Română s-a alăturat acestui demers și în cursul lunii octombrie a.c., la nivel național se derulează în fiecare județ activități informativ-preventive destinate protecției minorilor, în domeniul cybercrime.

La nivelul județului Iași activitățile constau în sesiuni de informare derulate în 4 școli gimnaziale și 4 licee care vor fi susținute de polițiști din cadrul IPJ Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, pe teme privind:

  • siguranța pe rețelele de socializare;
  • prevenirea pronografiei infantile;
  • respectarea drepturilor de autor;
  • comerțul electronic.

În ultima săptămâna a lunii SECURITĂȚII CIBERNETICE, activitățile se vor derula în municipiul Pașcani. Astfel, joi, 29 octombrie, elveii Colegiului Național “ Mihail Sadoveanu” Pașcani se vor numara printer cei care vor fi integrati in acest gen de activitate si vor primi vizita polițiștilor de prevenire și de crimă organizată. Întâlnirile cu elevii vor avea caracter interactiv și vor îmbina problematica preventivă cu spețe concrete prezentate de ofițerii de crimă organizată. Cu această ocazie vor fi vizionate materiale documentare educative cu mesaje adecvate nivelului de înțelegere ale elevilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow