More

  Polițiștii, cu dotarea la vedere: expoziție de arme pe Esplanada din Pașcani FOTO -VIDEO

  Array

  Zeci de pascaneni au venit astazi, 19 martie pe Esplanada din Pascani pentru a vedea armele din dotare a luptatorilor S.A.S., tehnica criminalistica, dar si pentru prezentarea campaniei de prevenire, a masinei de la Politia Rutiera si oferta educationala. Printre ei sau aflat si cativa pascaneni cu antecedente penale. Mai multe detalii in materialul video.

  ziua pol la pascani

  Astazi, incepand cu ora 11, zeci de pascaneni, de la cei mai mici, de gradinita, pana la pensionari, s-au adunat in parcarea din zona sediului Politiei Pascani, interesati de dotarea cu care intervin politistii si luptatorii SAS, in misiunile lor.

  Cel mai asaltat stand a fost cel al Serviciului de Actiuni Speciale care a expus armele pe care ei le folosesc in actiuni. Curiosi, pascanenii au pus numeroase intrebari ofiterilor despre desinderile pe care le fac.

  Si masina Politiei de la Biroul Rutier a fost umpluta pana la refuz de catre micutii care s-au jucat cu sirenele, girofarul, dar au vazut si cum functioneaza aparatul radar.

  Cativa copiii au fost amprentati de catre lucratorii criminalisti. Acestora li s-a explicat care sunt pasii pe care ii fac ei, atunci cand merg la un eveniment nefericit, la un furt sau o moarte suspecta. De asemenea, a fost prezentata si masina din dotare.

  La eveniment au venit si cativa elevi din clasele terminale de la Liceul “Miron Costin” care au primit informatii despre admiterea la Academia de Politie din Bucuresti.

  De asemenea, agentii de la Proximitate au verificat cunostintele micutilor de la gradinita in legatura cu regulile de circulatie rutiera.

  Si cativa elevi de la Scoala Speciala au venit astazi la demonstratiile de pe Esplanada din Pascani. Acestia au fost insotiti de catre cateva cadre didactice ale scolii.

  Dupa demonstratiile politistilor, majoritatea copiilor, fete si baieti, au declarat ca vor sa devina politisti, iar mascatii, in opinia lor, au fost spectaculosi.

  Actiunea politistilor de la IPJ Iasi continua si in urmatoarele zile in Targu Frumos, Hirlau si Iasi. In aceste orase, vor avea loc demonstratii de lupta a ofiterilor SAS, dar si a cainilor din dotare.
  Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Politiei Romane ce se sarbatoreste, in fiecare an pe 25 martie, cand se implinesc 192 de ani de la infiintarea Politiei. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  Cursuri suspendate la o clasă de la școala din Deleni, din cauza coronavirusului

  Cazurile de infectie cu virusul SARS-COV 2 suspenda in continuare cursurile scolare de la clase din scoli din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp