More

  Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool

  În perioada 10-12 noimbrie a.c., poliţiştii rutieri din Iaşi, Paşcani, Hîrlău şi Tg. Frumos au acţionat, cu sprijinul poliţiştilor de la ordine publică pe linia prevenirii si combaterii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive.

  Astfel, dacă la data de 11/12 noiembrie a.c., în intervalul orar 18.00-05.30, poliţiştii rutieri care au acţionat în mun. Iaşi nu au depistat conducători auto fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte zone din judeţ. De asemenea, şi în celelalte zile de acţiune au fost constatate abateri pe această linie.

  În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.540 lei, dintre care 3 pentu alcool. De asemenea, au fost constatate 7 infracţiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

  Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool. De aemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

  De exemplu, în ziua de 12 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe DJ248B, în com. Leţcani un autoturism condus de un bărbat, de 41 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testătii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,40 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  În ziua de 10.11.2017, poliţiştii rutieri au depistat pe D.J. 281, în afara oraşului Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat, de 56 ani, din com. Erbiceni. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  În ambele cauze  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: Elevii de la școala Roșu merită să fie respectați

  Una dintre primele situații cu care m-am confruntat în calitate de parlamentar a fost o sesizare despre sălile de clasă de la școala gimnazială...

  Dan Barna: Studenții vor plăti 50% din valoarea biletelor pe CFR, indiferent de numărul de călătorii. Gratuitatea totală va fi eliminată

  Vicepremierul Dan Barna a declarat astăzi că executivul vrea să elimine gratuitatea totală pentru studenți pe trenurile CFR, astfel încât aceștia să plătească jumătate...

  Deputatul Sorin Nacuta, priorități la început de mandat

  Comunicat: Luni 1 februarie 2021 începe prima sesiune parlamentară din acest an, dar și prima sesiune din mandatul meu. În sesiunea extraordinară din decembrie am...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet