13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Polițiști pășcăneni, dar și din comunele apropiate, avansați de Ziua Poliției Române

De Ziua Politiei Romane, sarbatorita astazi, 25 martie, au avut loc avansari si la Politia Municipiului Pascani si Secției Nr. 6 Poliție Rurală Pascani. 15 oameni ai legii au fost avansati, printre care și șeful Poliției Municipiului Pascani – comisar de poliție Vasiliu Mihaita.

De asemenea, pentru rezultate deosebite in activitate un polițist a fost avansat înainte de termen. Este vorba despre șeful Postului de Poliție Siretel, agent sef principal Cristinel Potolinca.  Acest nou pas in cariera s-a datorat vigilentei de care a dat dovada in aceasta meserie. A rezolvat multe dosare penale pentru furturi din locuinte, infractiuni silvice sau privind circulatia pe drumurile publice si multe altele.

Seful de post de intrat in politie in decembrie 2009, a lucrat in comuna Lespezi, iar de trei ani asigura siguranta cetatenilor din comuna Siretel, alaturi de alti doi colegi, aflati la inceput de cariera.

Daca in ceilalti ani, aceasta sarbatoare se desfasura cu fast atat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi din municipiul Iasi, cat si la sediile din Pascani, Targu Frumos si Harlau, anul acesta toate activitatile au fost anulate din cauza pandemiei.

Potrivit unui comunicat de presa trimis de IPJ IASI, astăzi, 25 martie a.c., Poliţia Română aniversează 199 de ani de la înfiinţare. Contextul pandemic actual nu a permis desfăşurarea în condiţii normale a festivităţilor.

Cu toate acestea, ne dorim să evidenţiem rezultatele meritorii ale poliţiştilor ieşeni din anul precedent, care nu a fost unul uşor, provocările profesionale fiind de noutate pentru Poliţia Română. Ne-am adaptat rapid la condiţiile impuse de pandemia de Covid-19 şi am demonstrat că împreună am participat la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

La 25 martie, de ziua Buneivestiri poliţiştii cu rezultate bune sunt avansaţi la termen în gradul profesional următor. Astfel, au fost avansaţi 44 de ofiţeri şi 145 de agenţi de poliţie ieşeni.

Anul acesta, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea profesională, au fost avansaţi înainte de termen, adică înaintea îndeplinirii stagiului minim în gradul profesional deţinut, 3 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie.

De asemenea, 121 de poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări şi mulţumiri scrise pentru rezultate meritorii în activitatea profesională desfăşurată pe parcusrul anului 2020.

Distincţia de POLIŢISTUL DE ONOARE AL ANULUI a fost acordată pentru 12 poliţişti, conform categoriilor: siguranţă publică, investigarea şi combaterea criminalităţii, misiuni şi activităţi şi suport operativ.

Reamintim că în urma concursurilor de trecere în corpul ofiţerilor, din luna ianuarie 2021, au fost declaraţi admis 34 de agenţi de poliţie care, începând cu data de 15 martie a.c. îşi desfăşoară activitatea pe noile funcţii ocupate. Dorim să precizăm că la aceste concursuri concurenţa a fost ridicată, fiind obţinute două note de 10, 6 note de 9,85, peste 15 note de 9,70 de către cei admişi.

Au avut loc încadrări din sursă externă şi internă, pentru ocuparea celor 6 posturi scoase la concurs la Biroul Poliţia Animalelor (2 posturi de medic veterinar, 1 post de ofiţer, 3 posturi de agent de poliţie), începând cu data de 15 martie a.c., acesta devenind operaţional.

La monumentul eroului poliţist sublocotenent Donisă Constantin, căzut la datorie a fost ţinut un moment de reculegere şi au fost depuse coroane de flori.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI