More

  Poliţist din Ruginoasa condamnat pentru că i-a fost lene să muncească

  Array

  Subofiţerul Toma Ionuţ din Ruginoasa a fost condamnat ieri definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare şi cheltuieli de judecată în valoare de 2.800 lei pentru săvârşirea de fals în declaraţii, fals intelectual şi abuz în serviciu.
  Poliţistul de la Postul de Poliţie din Ruginoasa a fost acuzat că a falsificat declaraţii de retragere a plângerilor sau de recunoaştere a acuzaţiilor de către pârâţi, putând în acest fel să încheie mai multe dosare fără că reclamanţii să fie de accord cu această măsură.
  Procurorii spun că poliţistul ar fi apelat la această metodă pentru a scăpat mai repede de dosarele care îi erau repartizate.
  Dintre exemple de falsificarea a unei declaraţii de retragere a plângerii menţionăm reclamaţia unei femei din Ruginoasa care acuza o faptă de distrugere. Dosarul a ajuns în 2008 la polițistul Toma Ionuţ care a redactat o declaraţie de retragere a plângerii în numele reclamantei Corbea Petronela. Două luni mai târziu a făcut o marturie în care pârâţii îşi recunoşteau fapta.
  Totul s-a descoperit în aprilie 2014 când cei doi soţi din Ruginoasa au mers la Parchet pentru a afla care este situaţia reclamaţiilor făcute de ei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI