15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Politicienii și rețelele de socializare, înainte de alegeri. PSD-ul nu a auzit de Facebook

Un like pentru politicieni. Se apropie campania electoral iar o parte dintre politicieni și-au reactualizat paginile de facebook, alții abia își fac, iar unii nici nu au de gând să-și facă cont de facebook. Așadar unii nu sunt conștienți de importanța rețelelor de socializare și nu își dau seama de potențialul lor. Cele mai apreciate pagini sunt PNL Hîrlău și a lui Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos.

Pașcani. Municipiu cu aproape 40 mii de locuitori. Are șase suburbii, iar cei care au mai rămas aici, conform celui mai recent recensământ, sunt elevii și pensionarii, în cel mai mare procent. Cu greu auzi în ziua de astăzi pe cineva care nu are cont pe rețelele de socializare. Partidele politice și politicienii încearcă să profite de acest mijloc de comunicare.

Partidele politice din Pașcani care au pagina de like pe Facebook sunt PNL cu 215 aprecieri, Mișcarea Populară și ALDE cu 32 de like-uri, urmate de UNPR cu 28 de aprecieri. PSD Pașcani nu are cont de Facebook. Nici PSRo – Partidul Social Românesc condus de Mircea Geoană nu are pagină pe această rețea de socializare. De asemenea, nimeni nu a creat o pagina pentru UDMR.

Reprezentanții partidelor politice din Pașcani au mai creat conturi de prietenie sau grupuri acolo unde postează diferite clipuri sau știri.

Politicienii pășcăneni sunt și nu prea preocupați de promovarea lor pe rețelele de socializare.
Pagină de like are Marius Pintilie, candidat la funcția de primar al Municipiului Pașcani pentru alegerile locale din vara acestui an. Creată recent, pagina are 498 de aprecieri. Consilierul local este activ pe rețelele de socializare și publica zilnic știri.
Primarul Dumitru Pantazi are 182 de like-uri pe pagina de Facebook. De când a fost creată, din anul 2012 nu are publicat nimic.
Un alt candidat pentru funcția de primar al orașului este Sorin Olariu. El are cont de Facebook și nu pagina de apreciere.

În Târgu Frumos, primarul este activ pe rețelele de socializare. Ionel Vatamanu și-a făcut recent pagina de Facebook, unde publică proiectele pe care le are. Postările sale primesc zeci de like-uri și share-uri. Pe net, este apreciat de 1.123 de persoane.
Gheorghe Tătaru, fost primar și contracandidat nu are pagina de Facebook, momentan. La fel se întâmplă și cu partidele politice din Târgu Frumos.

La Hîrlău, de departe pagina PNL-ului este în vârf. Partidul a reușit să atragă peste 4.500 de simpatizanți. Aici pot fi vizionate interevențiile consilierilor în cadrul ședințelor de consiliu local, dar și alte informații.

Constantin Cernescu, primarul suspendat nu are pagină de Facebook. Primarul interimar Radu Curcă, are pagină, însă doar pentru cunoscuți. Activ pe net este Constantin Fotea, contracandidat la alegerile din iunie pentru funcția de primar.
Alte partide politice din acest oraș nu au, încă, pagina de like.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow