2.4 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021
Array

Politicienii pun în pericol investitiile în apă şi canalizare. Şedinţa de împăcare, la sfârşitul săptămânii

Întâlnire importantă privind soarta serviciilor de apă şi canalizare din Paşcani, între administraţia locală, asociaţia judeţeană ARSACIS şi operatorul regional ApaVital. Discuţiile sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni ziua şi ora urmând să fie stabilite de comun acord. Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului, în cadrul şedinţei ordinare a legislativului local care a avut loc vinerea trecută. Dumitru Pantazi a subliniat că la dezbateri vor fi invitaţi să participe şi consilierii locali pentru a fi lămurite problemele în legătură cu activitatea operatorului ieşean.

Subiectul a fost discutat în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei de vineri au fost două proiecte de hotărâre iniţiate de opoziţie cu privire la ApaVital. Primul dintre ele a avut ca obiect constituirea unei comisii de analiză a modului de îndeplinire a contractului de delegare de care operatorul ieşean. Iniţiativa aparţine consilierilor PNL pe motiv că vor să se informeze şi să se lămurească în legătură cu activitatea societăţii ieşene, la Paşcani. Consilierul Claudiu Bodoasca a amenintat că dacă proiectul nu va fi aprobat nu va mai vota niciodată orice propunere care are legătură cu serviciile de apă şi canalizare.
Atitudinea consilierului liberal a fost imediat taxata de viceprimarul Gabriela Nedelcu. Ea a făcut apel la responsabilitate subliniind că votul ar trebui să fie în folosul cetăţenilor.

Şi primarul Dumitru Pantazi a atras atenţia că Pascaniul risca să piardă investiţiile pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canaliaare, 13 milioane de euro din fonduri europene, aşa cum s-a întâmplat şi acum
câţiva ani de zile, din cauza ostilităţilor unor consilieri la adresa operatorului ieşean. El a mai spus că lucrurile trebuie clarificate rapid pentru că în următorii ani trebuie adoptate fără întârziere mai multe documente privind investiţiile din Paşcani
Liderul opoziţiei, Marius Pintilie a spus că PNL nu doreşte ca Apavital să plece de la Paşcani ci doar să fie lămurite problemele privind activitatea operatorului şi plata redevenţei la apă.
O două iniţiativă a venit din partea consilierului PMP, Sorin Olariu. El a solicitat aprobarea unui proiect de hotărâre pentru ca operatorul ieşean de apă şi canalizare să fie somat în vederea respectării obligaţiilor cuprinse în contractul de delegare. Şi de acesta dată au fost ameninţări: o plângere penală la DNA.

În replică primarul păşcănean a spus că există deja două litigii cu ApaVital pentru plata integrala a redevenţei la apă şic a acesta obligaţie nu este cuprinsă în contractual de legare.
Cele două proiecte au fost respinse, ele fiind aprobate doar de consilierii din opoziţie. Conform unor surse neoficiale, săptămâna trecută a avut loc o întâlnire informală între primarul Pascaniului şi ApaVital. Reprezentanţii operatorului judeţean a spus că nu vor începe investiţiile până când nu vor fi clarificate toate problemele.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI