12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Politicienii pascaneni, pe Facebook

Legislativul pascanean este format din 19 consilieri locali, toti alesi pe liste de partid: 10 de la PSD, 8 de la PNL si unul de la PMP.

De asemenea seful executivului, primarul municipiului a candidat tot din partea unei formatiuni politice – PSD. Asadar administratia din Pascani este reprezentanta de politicieni, unii de stanga , altii de dreapta, toti afiliati unei formatiuni politice.
In spatiul public – pe retelele de socializare, majoritatea dintre ei se comporta ca si cum ar fi ar fi independenti sau nu isi asuma functiile de reprezentate. De asemenea foarte putini dintre ei sunt activisti, desi ne aflam in plina campanie pentru alegerile europarlamentare iar site-urile principalelor organizatii locale sunt inactive.

Pe Facebook, de exemplu, doar 4 din cei 19 consilieri locali isi asuma acesta functie: 3 de la PNL si unul de la PSD: Claudiu Bodoasca, Alexandru Dandu si Mihaela Spiridon, respectiv viceprimarita Gabriela Nedelcu. Doi dintre acestia, Claudiu Bodoasca si Gabriela Nedelcu lasa impresia ca ar fi consilieri independeti/nu au afisat din ce formatiune fac parte. Pe paginile celorlalti nu apare nici un cuvant despre onorabila responsabilitate de a/i reprezenta pe cetateni.

Pe aceeasi retea de socializare doar doi dintre consilierii pascaneni isi asuma apartenenta la o formatiune politica precum si functiile pe care le detin: Alexandru Dandu – vicepresedinte al PNL Pascani/ presedinte al TNL Pascani si Mihaela Spiridon – purtatorul de cuvant al PNL Pascani. Ceilalti, nu!

Asta explica si de ce doar o parte dintre ei sunt activi politic. Din cei 8 consilieri PNL jumatate isi asuma campania electorala pentru alegerile europarlamentare – au afisate la fotogratie bannere PNL „ # si eu votez” : Claudiu Bodoasca, Marius Pintilie, Alexandru Dandu, si Catalin Eduard Conchi.
La PSD, din cei 10 ,doar unul indrazneste sa mai posteze cate un comentariu iar restul nu au nici un fel de reactie.
Consilierul Sorin Olariu de la PMP este printre cei mai activi cu materialele de promovare ale formatiunii din care face parte, dar nu are afisat nici un insemn electoral.

Interesanta este si atitudinea liderilor. Primarul Dumitru Pantazi, desi isi asuma pe pagina de Facebook ( administrata de consilierii sai ) , functia de presedinte al PSD Pascani, nu are nici un cuvant/insemn electoral afisat despre PSD si campania pentru europarlamentare. De cealalta parte, Marius Pintilie se prezinta doar ca patron al societatii pe care o administreaza. Nu precizeaza functiile politice pe care le are: consilier local si presedinte al PNL Pascani.

Iata lista consilierilor care nu isi asuma deloc pe Facebook identitatea si activitatea politica a formatiunilor din care fac parte: Maria Timofte de la PNL si Ovidiu Bejinariu, Adriana Dondas, Vasile Haldan , Ciprian Pintilie, Liliana Pertu, Codrin Toma, Ungureanu Cosmin si Ionut Prodan de la PSD. Cu exceptia domnului Vasile Haldan, ceilalti nu prea vorbesc nici in sedintele Consiliului Local.
De rusine si frica valurilor de injuraturi/ a agresivitatii verbale din mediul online sau pentru ca nu le pasa?

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow