Organizatia PSD Iaşi a anunţat priN intermediul unui comunicat de presă că a donat Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi suma de 40 000 lei. Banii au fost strânşi din indemnizaţiile parlamentarilor social-democraţi din judeţ dar şi din donaţii. Printre ei se afla şi deputatul păşcănean Vasile Axinte. Sumele strânse ar urma să fie folosite pentru achizitionarea de mănuşi, măşti şi echipamente de protecţie pentru personalul medical aflat în aceste momente în linia întâi, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Donaţii în bani au făcut şi primarul oraşului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Măricel Popa. De asemenea primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi a precizat într-o conferinţă de presă că va face o donaţie pentru spitalul de Urgenţă din Paşcani. Este vorba despre 10 000 lei si o tona de produse alimentare.

Menţionăm că şi grupul de firme Kosarom a donat 50 000 lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi iar societatea Avastar SRL, 2,5 tone de substanţe dezinfectante.

 

Comunicat: Parlamentarii social-democraţi ieşeni

se implică în lupta împotriva coronavirusului!

 

În aceste momente de criză, în care toată societatea este greu încercată, parlamentarii social-democraţi ieşeni au definitivat astăzi o primă donație în valoare de 40.000 lei, destinată sistemului sanitar ieșean, Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi pentru achiziţia de echipamente medicale necesare luptei împotriva #coronavirus.

“În această perioadă, când sănătatea tuturor este ameninţată, trebuie să fim solidari. Am ales să iniţiem acest demers încă de acum câteva zile. Spitalele ieşene au nevoie permanent de materiale şi echipamente medicale pentru a-şi completa stocurile. Tot personalul medical implicat în mod direct în lupta împotriva noului virus trebuie să fie protejat pentru că ei sunt cei care luptă în fiecare clipă pentru sănătatea tuturor.” au declarat parlamentarii ieşeni.

Acestui demers s-au alăturat preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi, primarul oraşului Târgu Frumos, dar şi alţi simpli reprezentanţi ai formaţiunii social-democrate.

“Apreciez iniţiativa colegilor mei parlamentari, motiv pentru care am hotărât să mă alătur acestui demers de a dona 50% din indemnizația lunară. Le mulţumesc tuturor celor care au donat pentru o cauză care ne priveşte şi ne afectează pe toţi în egală măsură. Sunt convins că numai împreună şi aproape de oameni şi de nevoile lor vom reuşi să depăşim aceste momente dificile. Prin fapte şi nu prin vorbe. Toţi primarii noştri din judeţ sunt aproape de oamenii din comunităţile pe care le conduc. În calitate de administrator al judeţului sunt 24 de ore din 24 conectat la ceea ce se întâmplă în Iaşi, mai ales la modul în care se desfăşoară activitatea în spitalele din subordinea Consiliului Judeţean. Am asigurat până acum, din bugetul local, fondurile necesare depăşirii acestei crize şi o voi face de fiecare dată, cu sau fără sprijin guvernamental.” a declarat Maricel Popa, şeful PSD Iaşi.

Lista celor care au efectuat donații:

Vasile Axinte – deputat PSD Iași
Vasile Cîtea – deputat PSD Iași
Bogdan Cojocaru – deputat PSD Iași
Camelia Gavrilă – deputat PSD Iași
Victorel Lupu – senator PSD Iași
Silviu Macovei – deputat PSD Iași
Doru Adrian Pănescu – senator PSD Iași
Maricel Popa – președintele PSD Iași
Vasile Toma – senator PSD Iași
Ionel Vatamanu – primarul orașului Tg. Frumos

Biroul de presă al PSD Iaşi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider