1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Politicienii dezinteresați de problemele din învățământ. Nici un parlamentar nu a participat la dezbaterea organizată de Sindicatul de Învățământ Spiru Haret

Politicienii par din ce in ce mai dezinteresati de problemele din invatamant. La intalnirea convocata astazi, 25 octombrie a.c., de presedintele Sindicatului de Invatamant Spiru Haret, Mirel Pristavu, la Liceul Teoretic Miron Costin Pascani, pentru a discuta despre cerintele profesorilor, nici unul din cei 23 de parlamentari din judet, nu a participat.

Reprezentantii Sindicatului au tinut totusi sedinta, pentru a transmite prin intermediul presei, toate solicitarile pe care le au si mai ales pana unde sunt dispusi sa ajunga daca nu vor fi solutionate. In primul rand, presedintele Mirel Pristavu a precizat ca senatorii si deputatii din judetul Iasi, nu sunt interesati de soarta invatamantului si au uitat ca au fost alesi in functie si de profesori, invatatori sau educatori.

Apoi, s-a discutat despre protestele ce au avut loc si despre cele care vor urma. In intreaga tara, au inceput sa fie pichetate Prefecturile, iar liderii de sindicat sustin ca daca nu vor fi ascultati, in luna noiembrie vor intra in greva generala.

Cateva dintre cerinte tin de modificarea legii educatiei nationale, de intocmirea unei legi pentru salarizarea personalului din invatamant, depolitizarea sistemului de invatamant preuniversitar, deblocarea reala a posturilor didactice si plata drepturilor salariale cuvenite personalului.

Mentionam ca potrivit celor spuse de presedintele Mirel Pristavu, invitatia pentru o intalnire cu parlamentarii ramane valabila pentru saptamana viitoare, cu speranta ca alesii vor veni sa cunoasca si problemele din teren a celor care formeaza viitorul unei tari.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow