25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Politician cu două fete. Când era ministru, Varujan Vosganian a cerut Pascaniului să renunţe la serviciul de apă fără referendum, să accepte regionalizarea şi a lăudat operatorul ieşean. Acum se contrazice

Politicienii, unii dintre ei desigur, au memoria scurtă mai ales în campania electorală. Iată un exemplu elocvent în acest sens. Într-o recentă emisiune televizata senatorul Varujan Vosganian, preşedintele ALDE Iaşi a criticat modul de aderare a municipiului Paşcani la asociaţia judeţeană de apă şi canalizare. El a spus că înainte de a fi luată acesta decizie ar fi trebuit să aibă loc o negociere la care să ia parte şi cetăţenii, sugerând astfel necesitatea unui referendum. Mai mult politicianul ieşean a criticat şi operatorul Apa Vital pentru că implementează politici regionale, nu locale, privind preţul apei şi că întrerupe furnizarea apei acolo unde nu sunt achitate facturile.

Punctele de vedere ale liderului ALDE diferă de poziţia oficială a acestuia din perioada în care era ministru al Economiei.
Conform unei adrese din 31 iulie 2007 trimisă primarului de atunci, Neculai Răţoi, ministrul Varujan Vosganian cerea în termeni imperativi predarea serviciului local de apă şi canalizare regiei RAJAC, fără nici o consultare publică, în caz contrar urmând să fie blocate finanţările din fondurile europene şi a investiţiilor prin programul ISPA.
În aceeaşi adresă Varujan Vosganian solicita Primăriei Paşcani luarea măsurilor necesare în vederea, realizării procesului de regionalizare a serviciilor de apă şi canalizare la nivelul judeţului ceea ce înseamnă un singur operator, un singur regulament de functionare, un singur preţ la servicii.
Mai mult fostul ministru lauda regia judeţeană de apa- acum Apa Vital „beneficiar care şi-a dovedit deja capacitatea de a asigura o implementare de succes pentru proiectele cu finanţare nerambursabilă…” şi îi ameninţă pe consilierii locali de la acea vreme că trebuie să îşi asume, prin vot, refuzul regionalizării să preda serviciul de apă şi să suporte consecinţele financiare generate de implementarea defectuoasă a măsurilor prin programul ISPA.
Menţionăm că Varujan Vosganian a fost prezent săptămâna trecută la Paşcani pentru a-şi lansa ultima carte, un volum de poezii, ocazie cu care a acordat câte un interviu celor două televiziuni din Paşcani. Tema anti Apa Vital şi organizarea unui referendum a devenit subiect de campanie electorală pentru câştigarea voturilor păşcănenilor nemulţumiţi de regulile şi măsurile impuse de operatorul ieşean.

adresa minister

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow