More

  Politia va sfatuieste: Nu fă din mașina ta VICTIMA PERFECTĂ!

  Array

   

  Bunurile lăsate la vedere în interiorul autoturismelor, precum și portierele nesigurate/geamurile deschise continuă să fie principalii factori care favorizează comiterea furturilor din autoturisme.
  Neatenția, neglijența și, de ce nu, ignoranța unora dintre cetățeni manifestată cu privire la măsurile elementare de protecție a bunurilor personale oferă permanent infractorilor noi oportunități de a acționa. Și aste de aplică și în ceea ce privește furturile din autoturisme.
  În ultimele zile au fost sesizate poliției două astfel de situații în care victimele au rămas uimite de cât de repede au acționat hoții, cu “complicitatea” involuntară a victimelor.
  Luni, 31 iulie a.c., Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de un ieșean, despre faptul că în intervalul orar 10:30 – 11:00, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul proprietate personală un portofel care conţinea acte personale și o sumă de bani, precum şi un telefon mobil. ”Acțiunea” hoților a fost ușurată și de faptul că mașina nu era asigurată cu sistemul de închidere. Valoarea declarată a prejudiciului este de 1.000 lei.
  În seara aceleiași zile, poliția a fost sesizată de o femeie de 37 de ani, din Iași, cu privire la faptul că între orele 14:30 – 18:45, persoane necunoscute au sustras din autoturismul său ce se afla parcat pe bulevardul Socola trei perechi de ochelari de soare si un memory stick. Și în acest caz ”misiunea” hoților a fost facilă: geamurile portierelor din faţă au fost lăsate întredeschise. Valoarea declarată a prejudiciului este de 1.200 lei.
  În ambele situații au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

  ***
  Reamintim că în perioada iulie-septembrie 2017 Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează campania „FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ!”
  Mesajele campaniei, FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ şi AI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, sunt semnificative şi vor să atragă atenţia cu privire la comportamentele pe care fiecare dintre noi trebuie să le adopte pentru a-şi proteja proprietatea privată, dar şi la faptul că există şi vor exista permanent persoane rău intenţionate care vor profita din plin de neatenţia sau neglijenţa semenilor lor.

  RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN
  AUTOTURISME

  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp;
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor;
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul, în special în cazul femeilor, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedate la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii);
  • Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
  • Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

   

  POLITIA ROMANA

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet