22.4 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Politia Rutiera Pascani, nu a aplicat momentan nici o sanctiune pentru lipsa cauciucurilor de iarna. Costel Spanu, da sfaturi conducatorilor auto din Pascani

Lucratorii Biroului Rutier Pascani, au desfasurat in ultima perioada, in special de cand partea carosabila a fost acoperita cu zapada, actiuni pentru a preveni incidentele din trafic.

Seful Biroului Rutier Pascani, Costel Spanu, ne-a declarat ca pana in momentul de fata nu a fost aplicata nici o sanctiune pentru lipsa dotarii autoturismelor sau vehiculelor cu pneuri de iarna.

Tot el, ne-a relatat ca sanctiunile pentru soferii ce nu au echipata masina cu pneuri de iarna, sunt de la 9-20 puncte de penalizare cu retinerea certificatului de inmatriculare.

Potrivit legii, ca sa fie considerate anvelope de iarna, acestea trebuie sa aiba pe langa simbolurile M+S, M/S, M-S, M&S (Mud and Snow) (noroi si zapada) si cateva semne distinctive, precum un fulg de nea si o creasta alpina.
Obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna este valabila incepand cu data de 1 noiembrie a fiecarui an pana la data de 1 martie a anului urmator. De asemenea, conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile all-seasons sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna. Actul normativ permite utilizarea lanturilor antiderapante, insa numai pe drumurile acoperite de zapada. Daca sunt utilizate pe alte suprafete, se aplica sanctiuni pentru deteriorarea carosabilului, care vor intra in conturile CNADR.

Referitor la starea drumurilor, Costel Spanu spune ca nu au fost drumuri blocate in zona Pascaniului, datorita caderilor de zapada.

El a facut si un apel la cetatenii municipiului Pascani, sa isi parcheze autoturismele in aceasta perioada, cat mai in afara partii carosabile pentru a permite utilajelor de dezapezire sa intervina. Tot el, a dat si cateva sfaturi soferilor legate de circulatia pe timp de iarna.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow