2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Poliţia privată din Scobinţi acuzată că stă mai mult prin baruri

Şedinţă tensionată ieri la Scobinţi, privind măsurile de pază şi protecţie din comună. Pe ordinea de zi subiectul principal de discuţie a fost analiza activităţii prestate de societatea de pază Tudor Guard, angajată de primărie, în vederea prelungirii contractului.

Unii aleşi s-au arătat nemulţumiţi şi au acuzat angajaţii firmei de pază că stau mai mult prin baruri decât pe străzi, unde ar trebui să aibă grijă de ordinea şi liniştea publică.

În replică, şeful firmei de pază, a precizat că au mai fost probleme în trecut şi agenţii buni sunt greu de găsit, însă vor fi luate măsuri, iar angajaţii indisciplinaţi vor fi înlocuiţi pentru că nu îşi fac treaba.

În uma discuţiilor aprinse şi a numeroaselor nemulţumiri, s-a ajuns la o înţelegere şi până la urmă contractul a fost prelungit, astfel primăria urmează să plătească în continuare 3700 de lei pe lună firmei de pază, pentru ca agenţii ei să patruleze în fiecare noapte, alături de poliţiştii din comună pentru a asigura protecţia cetăţenilor şi a obiectivelor şi a păstra ordinea şi liniştea publică.

Deoarece au fost semnalate mai multe probleme care vizează atenţia poliţiei şi fenomenul de infracţionalitate de pe raza comunei a crescut fie că e vorba de plângeri, furturi, scandaluri sau alte abateri da lege, iar în comună nu sunt decât 2 poliţişti, primarul a hotărât să înainteze un memoriu Poliţiei Judeţene pentru suplimentarea numărului de posturi.

Menţionăm că administraţia din comuna Scobinţi a preferat să încheie contract cu o firmă de pază privată pentru asigurarea ordinii şi liniştii în comună, deoarece costurile de înfiinţare şi administraţie pentru un serviciu de Poliţie Locală, ar fi cu mult mai mari decât suma oferită pentru aceleaşi servicii unei firme de pază private.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow