More

  Poliția luată cu asalt, de copii

  Array

  POLIŢIŞTII ALĂTURI DE ELEVI ÎN PRIMA ZI A PROGRAMULUI ŞCOALA ALTFEL “SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”

   La data de 18 aprilie 2016, î n cadrul programului Şcoala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun”,  poliţiştii din cadrul poliţiei deproximitate  păşcăneni au desfăşurat 3 serii de activităţi educativ-preventive.

  Astfel, între orele 09:30-10:30, la Grădiniţa cu ProgramPrelungit nr. 3 Paşcani, celor 87 de preşcolari le-au fost prezentate noţiuni elementare, pe care micii pietoni trebuie să le cunoască, principalele indicatoare rutiere, precum şi noţiuni pe linie de delincvenţă juvenilă. La activitate au mai fost prezente 7 cadre didactice şi directorul unităţii.

  Între orele 09:00-11:00, la sediul Poliţiei mun. Paşcani afost organizată „Ziua Porţilor Deschise”, peste 90 elevi din clasele a II-a A şi D şi clasa a III-a B de la Şcoala Gimnazială „Iordachi Cantacuzino” Paşcani  venind în vizită şi fiindu-le prezentate principalele atribuţii ale poliţiştilor, precum şi autospeciale din dotarea poliţiei rutiere. De asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la modul de utilizare a componentelor laboratorului mobil criminalistic şi au au efectuat împreună cu poliţiştii criminalişti probe practice.

  Între orele 11:30-13:30, poliţiştii de proximitate păşcăneni  împreună cu  cei din cadrul Centrului Regional Iaşi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au participat la cea de-a treia activitate din cadrul Proiectului „Fiinţele umane nu au preţ!” intitulată „Mă implic în viaţa copilului meu”,  ce aavut loc la Şcoala Gimnazială Valea Seacă, unde a fost prezentată o scenetă pe tema traficului de persoane. Ulterior, elevilor le-au fost transmise informaţii  privind diversele forme ale traficului,cauze generatoare şi urmări ale acestui fenomen, activitatea finalizându-se cu un joc în care au fost angrenaţi elevi, profesori, coordonatori de proiect, poliţişti, părinţi, foşti elevi şi preotul paroh, care a avut drept scop conştientizarea fenomenului şi necesitatea cooperării pentru diminuarea acestuia. La activitate au participat un număr de 185 elevi ai claselor V-XII, 15 cadre didactice, 10 părinţi şi directorul Şcolii Gimnaziale Valea Seacă.

  C.P. IPJ IASI

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet