17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Poliția Locală la raport în fața consilierilor: “Suntem prea puțini și nu facem față!”

Poliția Locală la raport în fața consilierilor: “Suntem prea puțini și nu facem față!” 

“Suntem prea puțini polițiști locali și nu facem față numărului mare de acțiuni în care suntem angrenați” a spus șeful Poliției Locale Pașcani, consilierilor în cadrul celei mai recente ședințe atunci când a fost prezentat și raportul pe anul 2015 a instituției. Unii aleși locali au venit și cu câteva propuneri de locuri care trebuie verificate mai des, pentru a nu crea probleme cetățenilor orașului.

Consilierii, care în cadrul unor ședințe s-au arătat nemulțumiți de activitatea polițiștilor au fost lămuriți recent de șeful Poliției Locale din Pașcani, Vasile Avasiloaei care a prezentat activitatea de pe anul 2015. El a vorbit despre puncte tari dar mai ales despre cele slabe. Printre ele se află numărul mic de oameni ai legii care lucrează în ture și trebuie să asigure permaneța la Finanțe, Centrul de supraveghere – baza, Evidența populației, Protecția Mediului etc

 Pe parcursul unui an de zile, polițiștii locali au dat peste o mie de amenzi în valoarea de peste 220 mii lei. Cele mai multe dintre ele au fost la legea 61/1991 pentru tulburarea ordinirii și liniștii publice, un număr total de 458.

Agenții Poliției Locale, pe parcursul anului 2015, au intervenit la 270 apeluri de urgență la 112, au asigurat ordinea publică și la meciurile de fotbal dar și la diferite manifestări culturale și artistice, au însoțit medicii și asistenții de pe Ambulanță atunci când au avut de transportat la Spitalul Socola Iași persoane cu probleme psihice. De pe listă nu lipsesc alte intervenții, cum ar fi cele de fluidizare a traficului rutier sau de verificare a actelor de identitate.

La finalul prezentării raportului în cadrul ședinței Consiliului Local lunii octombrie, câțiva aleși  au venit cu precizări și propuneri pentru verificaremai multor locuri de pe raza orașului.

Menționăm că polițiștii locali au în vedere siguranța publică și paza obiectivelor, compartimentul de circulație pe drumurile publice, de Evidența a Populației, de Protecția Mediului și Dispciplina în construcții, ultimele două fiind posturi libere, cei doi angajați au ieșit la pensie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow