16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Poliția începe angajările din sursă externă! Când au loc interviurile și ce condiții pune

Poliția dă startul angajărilor din sursă externă, MAI căutând cu disperare să acopere deficitul de personal pe care-l are. O parte din acest deficit va fi acoperit din reîncadrările celor care au fost dați afară, iar restul din sirse axterne.

Procedurile vor începe în perioada 28 martie 2016 – 01 aprilie 2016, iar examenele se vor desfăşura în luna mai.

Pentru ISU şi Jandarmerie, ocuparea funcţiilor vacante se va face doar prin rechemare în activitate, iar pentru Poliţia de Frontiera, ocuparea funcţiilor vacante se va face doar prin reîncadrarea persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 alin. (1) lit. b), d)-f) şi j), care au studii corespunzătoare cerinţelor postului şi îndeplinesc condiţiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte, informează Pro Lex.

Pentru ocuparea funcţiilor vacante din Poliţia Română se va organiza concurs pentru ocuparea a 1800 posturi, astfel:-

– 40 de locuri prin reîncadrarea persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 alin. (1) lit. b), d)-f) şi j), care au studii corespunzătoare cerinţelor postului şi îndeplinesc condiţiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte

– 1760 prin anagajări din sursă externă

Poliţiştii recrutaţi din sursă externă în 2016 vor fi repartizaţi la structurile de poliţie rurală.

Cei ce au avut calitatea de poliţişti şi au pierdut această calitate prin reorganizare sau demisie, pot candida şi pe locurile repartizate recrutărilor din sursă externă, în aceleaşi condiţii ca toţi ceilalţi candidaţi.
Angajări în Poliție din sursă externă 2016- Metodologia de concurs

Metodologia de concurs va fi cea care a fost aplicată şi concursurilor pentru trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor.

Examenul se va da într-o singură zi pentru toate tipurile de angajări, la Şcoala de Poliţie de la Câmpina. Chiar şi cei care vor fi angajaţi prin reîncadrare vor da examen pentru departajare.

Separat de acest concurs, se va mai susţine o selecţie pentru specialişti şi personal de deservire, aici fiind vorba de la IT-işti, contabili şi până la femei de servici.

Cei care vor reuşi să fie selectaţi în urma examenului se vor afla apoi în tutelă timp de 6 luni şi vor urma 3 luni diferite cursuri. Abia apoi se va face o evaluare corectă şi se va stabili cine se încadrează şi cine nu.
Angajări în Poliție din sursă externă 2016- Condiţiile de angajare

Condiţii generale de recrutare în vederea încadrării din sursă externă a poliţiştilor, conform art. 20 din ordinul m.a.i. nr. 665/28.11.2008 privind unele activităţi de management resurse umane în unităţile ministerului administraţiei şi internelor, cu modificările şi completările ulterioare

Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale:

-să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
-să cunoască limba română scris şi vorbit;
Continuarea pe DC news

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow