12.5 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Poliția în zăpadă. Mai multe drumuri și scoli rămân închise din cauza viscolului

Circulatia rutiera este si acum restrictionata pe cateva drumuri din judet. Unul dintre ele este DN 28A, pe ruta Pascani – Motca. Traficul a fost restrictionat din cauza conditiilor meteo nefavorabile, mai precis viscol la sol, care a determinat reducerea vizibilitatii la doar cativa metri. Circulatia a fost restrictionata pentru autovehicule cu masa mai mare de 7.5 tone. In zona se actioneaza cu utilaje, iar politistii rutieri sunt la datorie.

NR INFOTRAFIC

Probleme s-au inregistrat si pe unele sectoare de drum national. Masinile care circulau pe DN din zona comunei Motca inaintau cu dificultate, pentru ca in zona era vizibilitate redusa. In continuare, judetul Iasi se afla sub incidenta unei avertizari a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) de viscol si ninsori. Pana vineri dimineata in jurul orei 10:00, in judet se va inregistra o vreme deosebit de rece, ger, precum si intensificari ale vântului.

De exemplu, la intrarea iesirea din suburbia Gastesti, azi dimineata, o masina care nu a adaptat viteza la conditiile meteo a ajuns in sant. Ea a fost tractata chiar de masina politiei.

Politistii rutieri recomanda soferilor sa plece echipati la drum si mai ales sa aiba combustibil la ei.

Mai mult, pe marginea drumurilor sunt amplasate panouri cu numarul de la INFOTRAFIC – 0232 219 241

Sute de copii de la şase unităţi de învăţământ nu au putut ajunge la cursuri din cauza viscolului. În aceste condiţii, la şcolile respective o parte din cursuri au fost suspendate, urmând să fie reluate imediat ce drumurile vor fi deblocate. Este vorba despre scolile de la Harmanesti, Rediu, Cristesti, Draguseni, Ipatele si Cucuteni.

Așadar, ar trebui să aveți haine groase la îndemână și asta pentru că meteorologii spun că in timpul zilei temperaturile din termometre vor coborâ la -10 grade celsius iar in timpul noptii acestea vor ajunge si la -25 de grade.

Meteorologii au şi veşti bune, de pe 8 ianuarie vremea se va încălzi în toată regiunea iar temperaturile vor ajunge la 7 grade Celsius.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow