More

  Poliția în acțiune – numărul de beneficiari a fost de 145 minori şi 9 adulţi

  Array

  La data de 19 iulie a.c., în intervalul 08:30-15:00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat trei activităţi educativ-preventive, astfel: o activitate la Complexul de Servicii “M. Sadoveanu” Paşcani şi 2 activităţi în tabăra Muncel din comuna Mogoşeşti Siret, jud. Iaşi.

  Au fost abordate teme diverse, precum: principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer; consecinţele unui comportament neatent în trafic.

  Au fost transmise recomandări generale copiilor pentru a nu deveni victima unui infractor şi despre prevenirea faptelor comise cu violenţă – consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive.

  S-a discutat şi despre comportamentele adecvate pe timpul vacanţei de vară – în spaţii publice, zone de agrement, în tabere şi excursii, etc. – pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente; poliţistii au prezentat tinerilor şi aspecte despre modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informaţiilor de pe internet şi de pe site-urile de socializare.

  Informaţiile prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, fiind prezentate şi modalităţi de reacţie corecte pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

  Numărul total de beneficiari a fost de 145 minori şi 9 adulţi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet