9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Poliția în acțiune – numărul de beneficiari a fost de 145 minori şi 9 adulţi

La data de 19 iulie a.c., în intervalul 08:30-15:00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat trei activităţi educativ-preventive, astfel: o activitate la Complexul de Servicii “M. Sadoveanu” Paşcani şi 2 activităţi în tabăra Muncel din comuna Mogoşeşti Siret, jud. Iaşi.

Au fost abordate teme diverse, precum: principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer; consecinţele unui comportament neatent în trafic.

Au fost transmise recomandări generale copiilor pentru a nu deveni victima unui infractor şi despre prevenirea faptelor comise cu violenţă – consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive.

S-a discutat şi despre comportamentele adecvate pe timpul vacanţei de vară – în spaţii publice, zone de agrement, în tabere şi excursii, etc. – pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente; poliţistii au prezentat tinerilor şi aspecte despre modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informaţiilor de pe internet şi de pe site-urile de socializare.

Informaţiile prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, fiind prezentate şi modalităţi de reacţie corecte pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

Numărul total de beneficiari a fost de 145 minori şi 9 adulţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI