More

  Poliția în acțiune la bâlciul de la Târgu Frumos

  Array

  ACŢIUNE PREVENTIVĂ LA TG. FRUMOS

  În ziua de 8 iulie a.c., între orele 16:00 – 04:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Târgu Frumos şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au acţionat pe raza oraşului Tg. Frumos unde au fost asigurate măsuri de ordine cu ocazia bâlciului anual, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru fluidizarea traficului rutier.

  Au fost vizate 10 zone de acțiune. Polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

  Au fost instituite 3 filtre rutiere. Au fost legitimate 139 de persoane și controlate 46 de autovehicule. Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 2 pentru alcool.

  De asemenea, au fost controlați 27 de comercianţi. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pe linie rutieră, 6 conform Legii nr. 61/1991,iar 13 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 14.760 lei.

  Exemple:
  1.A fost depistat un tânăr, de 22 ani, din comuna Strunga, care conducea un autoturism, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 Cod penal.

  2. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 50 ani, din comuna Bălţaţi care a provocat scandal în drumul public din satul Bălţaţi.

  3. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un tânăr, de 25 ani, din comuna Balş, care a provocat scandal în drumul public din satul Balş.

  4. A fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, unui bărbat, din mun. Bacău care a condus un auto pe str. Eternităţii din oraşul Tg. Frumos cu viteza de 91 km/h, în zona de acțiune a indicatorului cu limita legală de 30 km/h.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet