6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Poliția în acțiune la bâlciul de la Târgu Frumos

ACŢIUNE PREVENTIVĂ LA TG. FRUMOS

În ziua de 8 iulie a.c., între orele 16:00 – 04:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Târgu Frumos şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au acţionat pe raza oraşului Tg. Frumos unde au fost asigurate măsuri de ordine cu ocazia bâlciului anual, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Au fost vizate 10 zone de acțiune. Polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Au fost instituite 3 filtre rutiere. Au fost legitimate 139 de persoane și controlate 46 de autovehicule. Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 2 pentru alcool.

De asemenea, au fost controlați 27 de comercianţi. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pe linie rutieră, 6 conform Legii nr. 61/1991,iar 13 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 14.760 lei.

Exemple:
1.A fost depistat un tânăr, de 22 ani, din comuna Strunga, care conducea un autoturism, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 Cod penal.

2. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 50 ani, din comuna Bălţaţi care a provocat scandal în drumul public din satul Bălţaţi.

3. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un tânăr, de 25 ani, din comuna Balş, care a provocat scandal în drumul public din satul Balş.

4. A fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, unui bărbat, din mun. Bacău care a condus un auto pe str. Eternităţii din oraşul Tg. Frumos cu viteza de 91 km/h, în zona de acțiune a indicatorului cu limita legală de 30 km/h.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI