More

  Politia ieseana la raport. Activitatea din primul semestru al anului 2017

  Array

  În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primul semestru al anului 2017, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

  Astfel, în primele 6 luni ale acestui an se constată o scădere ainfracţiunilor sesizate cu 14 %, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acest lucru datorându-se acţiunilor preventiv-reactive organizate şi desfăşurate de poliţiştii ieşeni.

  De asemenea, în perioada menţionată, se înregistrează o scădere principalelor infracţiuni sesizate comise cu violenţă cu 12%. Spre exemplu, se înregistrează o scădere cu 18% a tâlhăriilor sesizate şi cu 21% a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

  Infracţiunile contra persoanei cu 19% şi a celor contra patrimoniuluicu 14%.

  Faptele de distrugere sesizate au fost cu 12% mai puţine.

  În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor de furt sesizate, scade cu 15 % numărul acestor fapte. Astfel, scad cu 16 % infracţiunile de furt din societăţi comerciale şi cu 22 % infracţiunile de furt din auto. Furturile de animale scad cu 17%.

  De asemenea, se înregistrează o scădere a infracţiunilor de ameninţare cu 25%, a violurilor semnalate cu 14%, iar infracţiunile de act sexual cu un minor scad cu 37 %.

  În perioada menţionată au fost înregistrate 4262 cauze penale cu autori necunoscuţi şi au fost soluţionate 4238 astfel de cauze.

  Poliţiştii au cercetat 2049 de persoane, dintre care 273 pentru infracţiuni economico-financiare, 1.102 pentru infracţiuni judiciare.

  În perioada analizată s-a constatat că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: traversarea neregulamentară de către pietoni, vitezaneadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

  Poliţiştii rutieri au aplicat 35.145 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/ 2002. Au fost reţinute în vederea 3.019 permise de conducere şi au fost retrase 586 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate şi cercetate 715 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

  În primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistrează o scădere cu 3% a numărului de accidente rutiere, cu 8% a numărului de victime rănite grav şi cu 8% a numărului de victime rănite uşor, în urma accidentelor rutiere.

  Înprimele 6 luni ale anului 2017, se înregistrează o scădere a numărului de sesizări, privind fapte penale comise în şcoli sau în zone adiacente acestora cu 18%.

  Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, poliţiştii ieşeni au desfăşurat, pe parcursul primelor 6 luni din acest an, 1.642 de acţiuni de amploare, 14.454 de controale directe şi 49 de razii, pe timpul cărora au fost constatate 6.825 de infracţiuni. De asemenea, au fost efectuate 203 de comisii rogatorii şi au fost soluţionate 15.490 de petiţii şi scrisori primite de la cetăţeni.

  S-au înregistrat 425 de participări ale poliţiştilor ieşeni la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice şi au fost puse în aplicare 972 de mandate de aducere.

  Pe parcursul primelor 6 luni ale acestui an, poliţiştii ieşeni au aplicat 15.807 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, 1.220 la Legea nr. 12/1990, privind activităţile de comerţ ilicit şi 530 la Legea nr. 333/2003, privind paza bunurilor şi obiectivelor.

  Principalele obiective ale I.P.J. Iaşi pentru anul 2017 sunt: reducerea numărului de infracţiuni judiciare şi a infracţionalităţii stradale sesizate prin intensificarea activităţilor specifice şi creşterea gradului de vizibilitate a forţelor de ordine. De asemenea, se are în vedere reducerea numărului de accidente rutiere.

  Biroul de Presa al IPJ IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet