9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Poliția cere Primăriei Pașcani să prindă câinii periculoși de pe străzile municipiului

- Advertisement -

Situația câinilor fără stăpân din municipiului Pașcani a ajuns la cote îngrijiratoare, în unele zone. De exemplu, în cartierul Micro, pe strada Horia, fenomenul a ajuns să fie atât de alarmant încât chiar Poliția Municipală solicită adminstrației locale să ia măsuri.

Într-o adresă trimisă Consiliului Local, oamenii legi spun că în zona blocul M8 „s-au adunat mai mulți câini vagabonzi, care sunt un pericol grav pentru persoanele și bunurile celor care trec pe această stradă sau care locuiesc acolo, atacând deseori trecătorii”.

Situația este confirmată încă o dată și de locatari, care spun că animalele fără stăpân ce și-au făcut culcuș în jurul blocului sunt periculoși.

Ei susțin că de vină pentru această situație este o locatară din zonă care hrănește câinii vagabonzi și astfel se adună tot mai mulți.

Viceprimarul, Cristian Rățoi, spune că municipalitatea capturează zeci de câini pe lună, iarmai apoi sunt duși la padocul din pădurea Moțca. Înmulțirea necontrolată de pe străzi s-ar datora faptului că oamenii abandonează animalele la marginea orașului.

Edilul precizează că în acest an, din ianuarie și până în prezent, au fost prinși aproape 350 de câini, cei mai mulți în aprilie și mai, în jur la 65, iar în celelalte luni o medie de 40.

Mai mult, administrația locală împreună cu o asociație organizează două zile din luna octombrie a.c. o campanie de sterilizare gratuită pentru câini.

Cei care vor să adopte patrupede sau vor să afle informații despre activitatea de ecarisaj pot accesa pagina de Facebook creată în acest sens de Primăria Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow