13.2 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

Poliţia atenţionează: nu urcaţi la volan dacă aţi consumat alcool

Polițiștii au tras pe dreapta mai mulți șoferiLa data de 05.10.2013, orele 22.06, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Belceşti,  au oprit pentru control şoferul unui auto: B. Mihai, de 39 de ani, din comuna Belceşti, judeţul Iaşi. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat .

 S-au întocmit acte premergătoare în cadrul unui dosar  penal, pentru săvârşirea infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa bauturilor alcoolice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1, din O.U.G. nr. 195/2002.

La data de 06.10.2013, orele 04:08, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic  şoferul unui auto: T.   Bogdan, care se deplasa pe D.E 583, în localitatea Leţcani.   În urma testării cu aparatul etilotest a razultat o alcoolemie de 0,54 mg\l  alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal şi i s-a reţinut permisul de conducere.

La data de 05.10.2013, orele 19:45, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Gropniţa au depistat şoferul unui auto,  I.  Dumitru, de 45 de ani, din comuna Focuri, care se deplasa pe drumul public fiind sub influenţa alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit acte premergătoare dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “ Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa bauturilor alcoolice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1, din O.U.G. 195/2002 mod.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI