More

  Politele RCA mai scumpe in 2013

  Array

  Anul 2013, vine cu mariri de pret nu doar la impozite si taxe locale, ci si la politele RCA. Pentru ca majoritatea detinatorilor de polite isi primesc deseori cu intarziere despagubirile, o noua lege ii oblige pe asiguratori sa aiba conturi mult mai mari pentru a-si despagubi clientii la timp si a asigura marja de profit. Cum? Crescand preturilor cu un procent destul de mare.

  Insa majorarile de pret de aproximativ 10-15 % se vor face treptat in primele sase luni ale anului. Politele de asigurarea RCA se stabilesc in functie de criterii precum varsta, locatie, tipul de autovehicul condus si experienta. Cei care vor plati mai mult incepand de anul acesta sunt soferii neexperimentati cu varste cuprinse intre 18-25 ani dar si cei care in trecut au produs daune in trafic considerabil.

  De exemplu, pentru o autoturism un sofer a platit anul trecut circa 200 lei pentru sase luni iar anul acesta va trebui sa plateasca in jur de 250 lei pentru aceeasi perioada.
  Soferii sunt insa nemultumiti. “Consider ca ar trebui sa scada nu sa creasca pretul politei RCA. De ceva timp tarifele tot cresc insa in caz ca ai un accident timpul in care iti primesti despagubirile lasa de dorit” declara un sofer.

  Insa exista si aspecte care ar trebui sa-i linisteasca pe soferi. Nu toate firmele de asigurari practica aceleasi preturi ceea ce inseamna ca nu toti asiguratorii vor majora tarifele.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DORINA NICOLINA ISOPESCU, CANDIDAT PMP LA SENATUL ROMANIEI (P)

  Dragi prieteni, PMP este un partid adevărat, care sa află în plin avânt. Pentru că în fiecare zi, Partidul Mișcarea Populară devine tot mai puternic,...

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI