21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Politele RCA mai scumpe in 2013

Anul 2013, vine cu mariri de pret nu doar la impozite si taxe locale, ci si la politele RCA. Pentru ca majoritatea detinatorilor de polite isi primesc deseori cu intarziere despagubirile, o noua lege ii oblige pe asiguratori sa aiba conturi mult mai mari pentru a-si despagubi clientii la timp si a asigura marja de profit. Cum? Crescand preturilor cu un procent destul de mare.

Insa majorarile de pret de aproximativ 10-15 % se vor face treptat in primele sase luni ale anului. Politele de asigurarea RCA se stabilesc in functie de criterii precum varsta, locatie, tipul de autovehicul condus si experienta. Cei care vor plati mai mult incepand de anul acesta sunt soferii neexperimentati cu varste cuprinse intre 18-25 ani dar si cei care in trecut au produs daune in trafic considerabil.

De exemplu, pentru o autoturism un sofer a platit anul trecut circa 200 lei pentru sase luni iar anul acesta va trebui sa plateasca in jur de 250 lei pentru aceeasi perioada.
Soferii sunt insa nemultumiti. “Consider ca ar trebui sa scada nu sa creasca pretul politei RCA. De ceva timp tarifele tot cresc insa in caz ca ai un accident timpul in care iti primesti despagubirile lasa de dorit” declara un sofer.

Insa exista si aspecte care ar trebui sa-i linisteasca pe soferi. Nu toate firmele de asigurari practica aceleasi preturi ceea ce inseamna ca nu toti asiguratorii vor majora tarifele.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow