More

  Politele RCA mai scumpe in 2013

  Array

  Anul 2013, vine cu mariri de pret nu doar la impozite si taxe locale, ci si la politele RCA. Pentru ca majoritatea detinatorilor de polite isi primesc deseori cu intarziere despagubirile, o noua lege ii oblige pe asiguratori sa aiba conturi mult mai mari pentru a-si despagubi clientii la timp si a asigura marja de profit. Cum? Crescand preturilor cu un procent destul de mare.

  Insa majorarile de pret de aproximativ 10-15 % se vor face treptat in primele sase luni ale anului. Politele de asigurarea RCA se stabilesc in functie de criterii precum varsta, locatie, tipul de autovehicul condus si experienta. Cei care vor plati mai mult incepand de anul acesta sunt soferii neexperimentati cu varste cuprinse intre 18-25 ani dar si cei care in trecut au produs daune in trafic considerabil.

  De exemplu, pentru o autoturism un sofer a platit anul trecut circa 200 lei pentru sase luni iar anul acesta va trebui sa plateasca in jur de 250 lei pentru aceeasi perioada.
  Soferii sunt insa nemultumiti. “Consider ca ar trebui sa scada nu sa creasca pretul politei RCA. De ceva timp tarifele tot cresc insa in caz ca ai un accident timpul in care iti primesti despagubirile lasa de dorit” declara un sofer.

  Insa exista si aspecte care ar trebui sa-i linisteasca pe soferi. Nu toate firmele de asigurari practica aceleasi preturi ceea ce inseamna ca nu toti asiguratorii vor majora tarifele.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp