16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Policlinica din Targu Frumos a fost scoasa la licitatie. Proprietarul nu isi mai permite sa o administreze

policlinica tg

In sedinta de consiliu ce a avut loc in data de 3 aprilie 2013, consilierii au aprobat scoaterea la licitatie a spatiilor din cadrul Policlinicii din Targu Frumos.

Asta pentru ca, in data de 25 februarie 2013, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgente “Sfantul Spiridon” Iasi a trimis o solicitare catre Primaria Targu Frumos in care spunea clar faptul ca unitatea ieseana nu isi mai permite sa administreze acele spatii si cere preluarea acestora de catre consiliul local.

In document se arata si faptul ca, Spitalul Clinic din Iasi, a inregistrat in anul 2012, un deficit din activitatea laboratorului in suma de 176.260 ron.

Astfel, spatiile medicale precum si a aparaturii din cadrul Policlinicii din Targu Frumos au fost preluate de catre consiliul local si scoase la licitatie, data urmand sa fie stabilita in cursul saptamanii viitoare.

Conditiile de participare sunt destul de stricte, mai exact, in vederea participarii societatea interesata trebuie sa plateasca garantia de participare la licitatie, care va fi de 2% din valoarea totala a pretului de pornire, contravaloarea caietului de sarcini aferent licitatiei in suma de 10 lei si o chitanta privind taxa de participare de 50 lei.

Ofertantul trebuie sa aiba contract de furnizare servicii medicale incheiate cu CJAS, cazier fiscal, certificat fiscal, dar mai ales sa aiba in cadrul obiectelor de activitate aprobat activitatea medicala “Laborator analize medicale”, in vederea continuarii activitatii medicale.

O alta cerinta este aceea de a nu avea datorii la bugetele locale si de stat cat si o vechime de minim 3 ani in acest domeniu. Acest ultim criteriu a fost criticat dur de consilierul local, Ali Ghneim care spune ca termenul ar fi trebuit redus la 2 ani de zile, pentru ca doar asa s-ar putea gasi o societate care sa administreze.

Intrebat de ceilalti consilieri daca are de gand sa participe la licitatie, Ali Ghneim a spus ca nu este interesat de spatiile respective.

Mentionam ca, durata concesiunii spatiilor din cadrul policlinicii este pe o perioada de 30 ani.

 

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...