More

  Polemici medicale privind donarea de sânge pentru apropiaţi

  Array

  amilia unei păşcănence diagnosticate cu cancer pulmonar cere ajutor tuturor ieşenilor care pot dona sânge grupa B3, Rh pozitiv. Pacienta, Elena Dumitru, în vârstă de 70 de ani, este internată în stare gravă la Institutul Regional de Oncologie (IRO) şi are nevoie urgentă de sânge, însă, cum la Centrul de Transfuzii (CRTS) în ultimele zile s-au înregistrat în jur de 40 de donatori, apropiaţii pacientei caută din proprie iniţiativă persoane compatibile.

  „Marţi au fost în jur de 40 de donatori de toţi, mult sub ne­cesarul zilnic de care avem nevoie pentru a răspunde tuturor solici­tărilor. Pentru pacienta de la IRO care avea nevoie de sânge grupa B3, Rh pozitiv, s-au mobilizat mai multe persoane care au venit să doneze chiar pentru cauza ei“, au arătat re­prezentanţii CRTS. Aceştia au adăugat că, deşi practica donatului pentru apropiaţi este binevenită, ea nu respectă principiul donatului benevol prin care sângele, teoretic, ar trebui să ajungă la oricine are nevoie şi nu direcţionat către o anumită persoană.

  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la suspendarea activitatii nr 6911/31.01.2018, al GURALIUC T. LIVIU PFA, F22/1274/2005, CUI 19517521. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI