3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

„Poiana cu stimuli”- un proiect al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Tîrgu Frumos

C.P. Școala Gimnazială „Ion Creangă” Tîrgu Frumos anunță începerea proiectului „Poiana cu stimuli”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul, care se derulează în perioada 28.09.2022- 28.11.2022, constă în dotarea și amenajarea unui spațiu exterior, destinat activităților outdoor de stimulare plurisenzorială, precum și în realizarea unui număr de 2 ateliere de lucru, pe o durată de 9 săptămâni, pentru elevii cu cerințe educative speciale din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos.

Realizarea spațiului exterior pentru stimularea senzorială a elevilor implică achiziția materialelor necesare realizării aleii senzoriale, mese senzoriale cu nisip și apă, hamac pentru relaxare, circuite pentru apă și nisip, bănci, căsuțe de lemn, tablă de șah pentru grădină, tăblițe exterioare pentru motricitate, instrumente muzicale pentru exterior. Cele 2 ateliere de stimulare senzorială, intitulate Sunet și culoare în aer liber și Castele de nisip, au ca beneficiari elevii cu cerințe educative speciale integrați la Școala Gimnazială Ion Creangă Tîrgu Frumos.

Promovând educaţia outdoor, proiectul va oferi elevilor posibilitatea unei experienţe de învăţare într-un un mediu relaxant, care facilitează, în special în cazul copiilor cu cerințe educative speciale, procesul educațional, contribuind, totodată, și la dezvoltarea spiritului de echipă.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Persoane de contact

Prof. Doleanu Ana Maria – Coordonator Proiect și Prof. de sprijin/itinerant Grigori Mihaela – Manager de proiect.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow