19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Poezia eminesciană şi freamătul străzii

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Pe 15 ianuarie 2016 se sărbătoresc 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.
Cenaclul literar-artistic „Vasile Alecsandri”, cu locaţia la Clubul Copiilor, Paşcani, a pregătit un program special, şi anume, scoaterea poeziei în stradă. Un astfel de eveniment a mai avut loc în anul 2013 când, subsemnata Valentina Becart, împreună cu un grup de elevi de la Colegiul CF.Unirea, am reuşit să străbatem străzile oraşului Paşcani recitând poezii din opera poetului. Evenimentul a fost inedit ca mod de manifestare, dar fiind şi singular în întreaga ţară.
Vicepreşedinta cenaclului, d-na profesoară Carmen Pasat ( Liceul Teoretic Miron Costin),
a îmbrăţişat cu entuziasm această iniţiativă şi, împreună cu cei mai mici iubitori de poezie ( clasa I-a A), elevi pe care-i păstoreşte cu dragoste şi dăruire, a pregătit un recital de poezie din opera poetului Mihai Eminescu, desene şi pliante care vor fi oferite păşcănenilor, amintindu-le astfel că poezia este cea care face sufletul mai frumos şi mai nobil, că spiritul are nevoie de această magie a cuvântului.
Alături de micii şi talentaţii recitatori vor fi şi părinţii acestora, urmărind îndeaproape, cu emoţie crescândă, aceste vlăstare care vor fi speranţa noastră peste timp.Vor participa şi parinţi, bunici şi elevi ai clasei a VI-a A, elevi ai liceului Miron Costin. De asemenea, Ionela Boariu, prof. de istorie la Gâşteşti, secretar-literar în cadrul cenaclului, va fi prezentă cu un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială, Gâşteşti.
Vineri, 15 ianuarie 2016, ora 12.20, grupul va porni de la Liceul Teoretic ,,Miron Costin”, va străbate Esplanada şi va urca în zona deal, pentru a putea fi urmărit de catre un număr mai mare de cetăţeni ai oraşului Paşcani.
Ora plecarii este 12,20, din curtea liceului Miron Costin.

Valentina Becart ( poet coordonator)

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI